Ντόρα εναντίον Κυριάκου στη Β' Αθηνών - iefimerida.gr

Ντόρα εναντίον Κυριάκου στη Β' Αθηνών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωποι στο «λάκκο των λεόντων» της Β΄ Αθηνών θα βρεθούν κατά πάσα πιθανότητα στις επόμενες εκλογές η Ντόρα Μπακογιάννη και ο αδελφός της Κυριάκος Μητσοτάκης. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας έχει σχεδόν καταλήξει στην απόφαση να «μετακομίσει» από την Α΄ Αθηνών -όπου εκλεγόταν πρώτη βουλευτής από το 1996- στη Β΄, που είναι η πιο μεγάλη Περιφέρεια της χώρας.

Παράλληλα, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η δεύτερη επιλογή της θα είναι η Κρήτη, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραιτήτως Χανιά, όπου υπάρχει η ισχυρότατη έτσι κι αλλιώς υποψηφιότητα Μαρκογιαννάκη.

Στην περίπτωση αυτή, η Ντόρα θα διεκδικήσει ως επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας κομμάτι από την ψήφο που -εκτός απροόπτου- θα ζητήσει κι ο αδελφός της με τη Νέα Δημοκρατία. Και ο πανίσχυρος μηχανισμός που μέχρι πρόσφατα ήταν κοινός και στήριζε και τους δύο στις δυο διαφορετικές περιφέρειες θα διχαστεί κι αυτός.

Εκτός από τον Κυριάκο, πάντως, που η συγκεκριμένη επιλογή της Ντόρας είναι βέβαιο ότι θα του δημιουργήσει πρόβλημα στην εκλογική του πελατεία, και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα έχει να αντιμετωπίσει γκρίνιες από άλλα πρόσωπα του κόμματός της που επιθυμούν υποψηφιότητα στη Β΄ Αθηνών, όπως η Αλεξάνδρα Πάλλη και ο Θεόδωρος Δαμιανός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ