Το ΔΝΤ επαναλαμβάνει την ανάγκη τήρησης της νεάς δανειακής σύμβασης - iefimerida.gr

Το ΔΝΤ επαναλαμβάνει την ανάγκη τήρησης της νεάς δανειακής σύμβασης

ΔΝΤ: Θα επαναλάβει την ανάγκη τήρησης των όρων της νεάς δανειακής συνθήκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στάση αναμονής τηρεί προς το παρόν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το οποίο, όμως, αύριο, αναμένεται να επαναλάβει την ανάγκη για την απρόσκοπτη τήρηση των όρων της νέας δανειακή σύμβασης από την ελληνική κυβέρνηση.

Οπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, την προηγούμενη Πέμπτη, το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεωαν θα πρέπει να συνεχειστεί.

Συμμετοχή Ελλήνων Ομογενών στην ψηφοφορία

Στο μεταξύ, ενώ δεκάδες χιλιάδες Γάλλοι εκτός Γαλλίας ψήφισαν για πρόεδρο της χώρας τους, οι Ελληνες ομογενείς δεν συμμετείχαν ούτε αυτήν τη φορά στην εκλογική διαδικασία. Παρά τις επανειλημμένες προτάσεις ομογενειακών φορέων, αλλά και ελληνικών κομμάτων για επιστολική ψήφο, δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία στη Βουλή μέχρι σήμερα, λόγω διαφορετικών προσεγγίσεων επί του θέματος.

Επίσης, σε παλαιότερες βουλευτικές εκλογές υπήρχε οργανωμένη προσπάθεια μεταφοράς ομογενών, κυρίως από τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο, για να ψηφίσουν στην Ελλάδα. Αυτήν τη φορά, φαίνεται να ήταν ελάχιστοι αυτοί που αποφάσισαν να πληρώσουν οι ίδιοι τα έξοδα για να ταξιδέψουν από την Αμερική και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, στη χώρα καταγωγής τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ