ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κάνουν κυβέρνηση μόνο με συνεργασία τρίτου κόμματος - iefimerida.gr

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κάνουν κυβέρνηση μόνο με συνεργασία τρίτου κόμματος

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κάνουν κυβέρνηση μόνο με συνεργασία τρίτου κόμματος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και τρίτο κόμμα θα χρειαστούν ενδεχομένως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε μια κυβέρνηση συνεργασίας προκειμένου να έχουν τη δεδηλωμένη, καθώς όπως φαίνεται τα δύο κόμματα με δυσκολία συγκεντρώνουν από κοινού 151 βουλευτές που απαιτούνται για να πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Αυτό προκύπτει από ανάλυση του επικεφαλής της Marc, κ. Γεράκη, στην τηλεόραση του Alpha.

Σύμφωνα με την ανάλυση αυτή, η Νέα Δημοκρατία θα καταλάβει από 104-108 έδρες ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει από 44 έως 48 έδρες. Το ΠΑΣΟΚ βέβαιο τρίτο κόμμα -σύμφωνα πάντα με τα exit polls- θα πέσει στις 37 έως 40 έδρες.

Αν ισχύσει αυτό το σενάριο, τότε στην καλύτερη περίπτωση η Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ θα συγκεντρώσουν από κοινού 148 έδρες και δεν θα έχουν τη δεδηλωμένη. Η μόνη περίπτωση επομένως για να υπάρξει συγκυβέρνηση είναι να συμφωνήσει κάποιο από τα μικρότερα κόμματα, με επικρατέστερη τη Δημοκρατική Αριστερά που θα υποστεί την πίεση για να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο σχήμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ