Τι αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ για τις ελληνικές εκλογές - iefimerida.gr

Τι αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ για τις ελληνικές εκλογές

Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος βρίσκεται η χώρα μας με τα ξένα μέσα ενημέρωσης να κάνουν συνεχίσεις ανταποκρίσεις από την ελληνική πρωτεύουσα και να αφιερώνουν εκτενή δημοσιεύματα.

Το BBC σε άρθρο του με τίτλο «Η Ελλάδα ψηφίζει σε βουλευτικές εκλογές» αναφέρει ότι οι Έλληνες πολίτες αναμένεται να τιμωρήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) λόγω των σκληρών δημοσιονομικών μέτρων που πήραν.

Επίσης υπογραμμίζει ότι από τη σημερινή διαδικασία δεν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα η εφημερίδα Guardian σε άρθρο του με τίτλο «Ο αντιμνημονιακός ηγέτης Αλέξης Τσίπρας απειλεί τον ελληνικό συνασπισμό» σημειώνει ότι στα γκάλοπ πριν από την απαγόρευση ο ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον διπλασίαζε το ποσοστό του 2009, ενώ επικαλούμενος πηγές από την Ελλάδα αναφέρει ότι στα μυστικά γκάλοπ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 15% ή και παραπάνω.

«Μπορεί οι σημερινές εκλογές να ανησυχούν τράπεζες και αγορές, για τη δημοκρατία όμως είναι ευλογία. Είναι η πρώτη φορά που ζητείται η γνώμη των πολιτών μετά από δυο χρόνια κρίσης και λιτότητας που έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή τους. Οι εκλογές αυτές δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα» σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung.

Η Build πάλι έχει άρθρο με τίτλο «Εκλογές ορόσημο στην Ελλάδα». Σε αυτό χαρακτηριστικά σημειώνει πως «Μετά τα πακέτα διάσωσης δισεκατομμυρίων, αλλεπάλληλα μέτρα λιτότητας, βαθιά ύφεση και αύξηση της ανεργίας, οι Έλληνες ψηφίζουν σήμερα το νέο τους κοινοβούλιο. Η έκβαση θεωρείται αβέβαιη» τονίζει.

«Ελλάδα: η 'ψήφος οργής' είναι θέμα της ακροδεξιάς» είναι ο τίτλος της Le Monde.

«Κάλπες στην Ελλάδα: Οι ψηφοφόροι έτοιμοι να καταψηφίσουν τα μέτρα λιτότητας των δύο μεγάλων κομμάτων» ο τίτλος των Financial Times.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ