Η κυβέρνηση βάζει τέλος στα περί καταβολής αναδρομικών σε πρώην βουλευτές - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση βάζει τέλος στα περί καταβολής αναδρομικών σε πρώην βουλευτές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το αίτημα των 800 συνταξιούχων βουλευτών περί καταβολής αναδρομικών, η κυβέρνηση, μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Οικονομικών, επιχειρεί να βάλει τέλος στη σχετική συζήτηση.Όπως τονίζεται από την οδό Νίκης, «το αίτημα αναδρομικής αναπροσαρμογής βουλευτικής σύνταξης ή αποζημίωσης προσβάλλει το κοινό αίσθημα δικαίου, ιδιαίτερα στην παρούσα δημοσιονομική συγκυρία».

Για το λόγο αυτό ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να ικανοποιήσει οποιαδήποτε παρόμοια απαίτηση και θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Είχε προηγηθεί ομόθυμη καταδίκη από την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα του αιτήματος των πρώην βουλευτών που έφερε στην επιφάνεια η αντιπρόεδρος του Β΄ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Φλωρεντία Καλδή.

Την κατηγορηματική αντίθεση της κυβέρνησης στη διεκδίκηση αναδρομικών από πρώην βουλευτές εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Επικαλέστηκε μάλιστα δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου το 2006, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι δεν πρέπει να επιδιώκεται η διεκδίκηση αναδρομικών σε περίοδο μάλιστα που οι κοινωνικές ομάδες πλήττονται.

Από το βήμα της Βουλής νωρίτερα ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης έκανε λόγο για ένα ζήτημα που «απασχολεί και προκαλεί την κοινωνία» και ζήτησε από τους πρώην βουλευτές να κάνουν πίσω. Όπως χαρακτηριστικά είπε «διεκδικούν να πάρουν πρόσθετες απολαβές τη στιγμή που η κοινωνία δοκιμάζεται και το πολιτικό σύστημα κρίνεται και επικρίνεται».

Ο κ. Σαχινίδης είπε ακόμη ότι η στάση τους συμβάλλει «σε περαιτέρω απαξίωση του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών που το υπηρετούν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ