Όλι Ρεν: Να χαλαρώσει η πολιτική λιτότητας - iefimerida.gr

Όλι Ρεν: Να χαλαρώσει η πολιτική λιτότητας

Όλι Ρεν: Να χαλαρώσει η πολιτική λιτότητας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ τόσο της αύξησης των κρατικών δαπανών όσο και της χαλάρωσης των ασφυκτικών όρων λιτότητας τάσσεται ο Όλι Ρεν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times», οι οποίοι επικαλούνται ομιλία του Όλι Ρεν που έχουν στα χέρια τους πριν ακόμη αυτός την δώσει, ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναμένεται να δώσει σαφές μήνυμα ότι στηρίζει τη χαλάρωση των σκληρών όρων δημοσιονομικής προσαρμογής για χώρες όπως η Ισπανία.

«Το Σύμφωνο Ανάπτυξης και Σταθερότητας δεν είναι χαζό», θα υποστηρίξει χαρακτηριστικά ο κ. Ρεν. «Ναι, το δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ βασίζεται σε κανόνες...»,θα υποστηρίηξε για να τονίσει ωστόσο: «αλλά ταυτοχρόνως δίνει σημαντικό περιθώριο προσαρμογής όσον αφορά την εφαρμογή του».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι σημερινές δηλώσεις του ευρωπαίου Επιτρόπου αντανακλούν το νέο κλίμα που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες στις Βρυξέλλες, με τις φωνές που τάσσονται πλέον ανοιχτά υπέρ της ανάπτυξης να πληθαίνουν.

Οι θέσεις αυτές δημιουργούν μία δυναμική ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Βερολίνο, το οποίο πρεσβεύει μία «ορθόδοξη» δημοσιονομική πολιτική η οποία τάσσεται κατά κατά της αύξησης των δημοσίων δαπανών, αλλά και κατά των πολιτικών που οδηγούν σε ανάπτυξη τις οποίες στηρίζει ο υποψήφιος σοσιαλιστής πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ