Εκρηξη σε προεκλογική συγκέντρωση - Τουλάχιστον 144 οι τραυματίες - iefimerida.gr

Εκρηξη σε προεκλογική συγκέντρωση - Τουλάχιστον 144 οι τραυματίες

Εκρηξη σε προεκλογική συγκέντρωση- Τουλάχιστον 144 οι τραυματίες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των τραυματιών από το σημείο της έκρηξης στην πόλη Ερεβάν της Αρμενίας. Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας μεταδίδουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε πιθανότατα από μπαλόνια με ήλιο τα οποία εξερράγησαν λόγω ενός αναμμένου τσιγάρου που έπεσε επάνω τους.

Η προεκλογική συγκέντρωση γινόταν στην κεντρική πλατεία Δημοκρατίας της πρωτεύουσας εν όψει των βουλευτικών εκλογών που έχουν προκηρυχθεί για την Κυριακή και σύμφωνα με το νεότερο τηλεγράφημα του πρακτορείου Interfax ο αριθμός των τραυματιών ανήλθε ήδη στους 144.

Σε αυτήν την πρώην σοβιετική δημοκρατία των 3,3 εκατομμυρίων κατοίκων οι βουλευτικές εκλογές, με βασικούς αντιπάλους το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Σαρκισιάν και το Κόμμα Αρμενίας της Ευημερίας του Γκάγκιγκ Τσαρουκιάν, παρουσιάζονται ως ένα τεστ για τη δημοκρατία στη χώρα.

Το κόμμα του Σαρκισιάν (νικητή των εκλογών του 2008) έχει το προβάδισμα έναντι του Κόμματος Αρμενία της Ευημερίας, του Γκάγκιγκ Τσαρουκιάν (ένα κόμμα εντός κυβερνητικού συνασπισμού σήμερα), αναφέρουν οι δημοσκοπήσεις που νωρίτερα επικαλέστηκαν το Reuters και το Γαλλικό πρακτορείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ