Οι αρχές της Φρανκφούρτης απαγόρευσαν επίσης κάθε διαδήλωση κατά των ευρωπαϊκών πολιτικών λιτότητας προκειμένου να αποτρέψουν τις συγκεντρώσεις που είχαν προγραμματιστεί για το τετραήμερο 16 έως 19 Μαΐου.
«Το σύνολο των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων κινδυνεύει να απειλήσει ή να διαταράξει άμεσα τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Το μπλοκάρισμα της πόλης στη διάρκεια των ημερών των κινητοποιήσεων ξεπερνά κατά πολύ τα λογικά πλαίσια και όσα μπορούν να ανεχθούν οι κάτοικοι της Φρανκφούρτης», αναφέρει μια ανακοίνωση της δημαρχίας της πόλης.
Αμεσα αντέδρασαν τα κινήματα του Blockupy Frankfurt (μια κολεκτίβα κινημάτων της άκρας αριστεράς και κινημάτων κατά της παγκοσμιοποίησης) που σχεδίαζαν κατασκηνώσεις στο κέντρο της Φρανκφούρτης προκειμένου να μπλοκάρουν προσωρινά την πρόσβαση στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
«Θα απευθυνθούμε στη δικαιοσύνη γι' αυτή την απαγόρευση. Η διαμαρτυρία δεν μπορεί να απαγορευθεί. Αυτό παραβιάζει το δικαίωμα στη διαδήλωση και την ελευθερία της έκφρασης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Φράουκε Ντίστελρατ, εκπρόσωπος της Attac Deutschland.
Το Blockupy Frankfurt αναμένει ότι στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν -παρά την σχετική απαγόρευση- περίπου 10.000 άνθρωποι, ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπό του έχει ήδη δεσμευθεί στις τοπικές αρχές ότι θα λάβει μέτρα ώστε να διασφαλίσει τον ειρηνικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεών του.
Από τον Οκτώβριο αρκετές δεκάδες άνθρωποι έχουν κατασκηνώσει σε ένα πάρκο κοντά στην ΕΚΤ στο πλαίσιο του κινήματος Occupy Frankfurt, το οποίο έχει εμπνευστεί από το Occupy Wall Street και τους Αγανακτισμένους της Ισπανίας.
Στις 31 Μαρτίου ωστόσο στη διάρκεια μιας διαδήλωσης κατά της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, την οποία είχε οργανώσει μια άλλη αντικαπιταλιστική κολεκτίβα, είχαν σημειωθεί συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί τραυματίες.