Οι Βούλγαροι δημεύουν περιουσίες στις υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος - iefimerida.gr

Οι Βούλγαροι δημεύουν περιουσίες στις υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος

Οι Βούλγαροι δημεύουν περιουσίες στις υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονες αντιδράσεις προκαλεί το νέο νομοσχέδιο για κατασχέσεις περιουσιών στη γειτονική χώρα. Η αριστερή αντιπολίτευση θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο με την αιτιολογία ότι ο νόμος απειλεί τα ανθρώπινα δικαιώματα!

«Εδώ και 22 χρόνια ο κόσμος βλέπει τα παλάτια σε επίλεκτα μέρη της χώρας και αναρωτιέται: Πού τα βρήκαν, άραγε, τα λεφτά; Ελπίζω ο νόμος να βοηθήσει για τη ρύθμιση της διαδικασίας αυτής. Ο καθένας πρέπει να είναι έτοιμος να εξηγήσει πώς έχει αποκτήσει την περιουσία του. Το κάθε πρόσωπο, η περιουσία του οποίου είναι αντικείμενο αυτού του νόμου, πρέπει να αποδείξει, ότι η κυριότητα είναι νόμιμη» δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Ντιάνα Κοβάτσεβα λίγα λεπτά μετά την ψηφοφορία το αποτέλεσμα της οποίας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τα μέλη του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Ο νέος νόμος προβλέπει κατάσχεση της περιουσίας πολιτών που δεν έχουν καταδικαστεί για εγκληματική δραστηριότητα, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να τον εκμεταλλευτεί ως εργαλείο πολιτικής και άλλης καταστολής. Γι' αυτό ακριβώς ο νόμος απειλεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, τόσο σε ό,τι αφορά τον επιχειρηματικό κόσμο όσο και τον κάθε Βούλγαρο πολίτη», υποστηριξε η βουλευτής των Σοσιαλιστών Μάγια Μανόλοβα.

«Ο νόμος δεν έχει να κάνει με τον απλό κόσμο αλλά με τα μέλη του οργανωμένου εγκλήματος, με εκείνους τους υπαλλήλους που δωροδοκούνται και δεν μπορούν να αποδείξουν την προέλευση των εισοδημάτων τους», απάντησε η Κοβάτσεβα ενώ την υπερψήφιση του νομοσχεδίου χαιρέτισε με ανακοίνωσή του ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Σόφια, Τζέιμς Γουόρλικ, λέγοντας πως πρόκειται για ένα «ουσιαστικό εργαλείο στη μάχη με το οργανωμένο έγκλημα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ