«Πόλεμος» ιδιοκτητών ακινήτων και ξενοδόχων για το Airbnb - iefimerida.gr

«Πόλεμος» ιδιοκτητών ακινήτων και ξενοδόχων για το Airbnb

Ακίνητα στην Αθήνα / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χαρακτηριστικά ανοιχτού πολέμου λαμβάνει η κόντρα μεταξύ ιδιοκτητών ακινήτων και ξενοδόχων για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Μαζί με τους ξενοδόχους έχουν συμμαχήσει οι ενοικιαστές οι οποίοι έχουν πληγεί από την μεγάλη αύξηση των τιμών των ενοικίων.

Η μεγαλύτερη ανησυχία αφορά τις δημοφιλέστερες περιοχές του ιστορικού κέντρου, όπου παρατηρείται και η μεγαλύτερη ζήτηση, με αποτέλεσμα να περιορίζονται αντίστοιχα και τα διαθέσιμα διαμερίσματα για τους εγχώριους ενοικιαστές και να αυξάνονται σημαντικά και οι τιμές ενοικίασης.
Από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το AirBnB και οι βραχυχρόνιες μισθώσεις έχουν τονώσει την αγορά ακινήτων και την εγχώρια οικονομίας γενικότερα.

Διαβάστε στο economistas.gr για την σύγκρουση ιδιοκτητών – ξενοδόχων για το AriBnB και τις σκέψεις για την απαγόρευση της βραχυχρόνιας μίσθωσης σε κάποιες περιοχές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ακίνητα ξενοδόχοι Airbnb
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ