Τέλειος συνδιασμός, όλα αυτά τα λαχανικά είναι εποχής, σπεύστε να τα αγοράσετε! Νομίζω ότι είναι η καλύτερη μακαρονάδα που έχω δοκιμάσει γιατί το σκόρδο ταιριάζει απόλυτα με όλα τα υλικά.
Υλικά
- 1 πακέτο φαρφάλες
- 1/2 πακέτο σπαράγγια πράσινα
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια μανιτάρια όποια βρείτε φρέσκα εποχής
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Χυμός από μισό λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
- Βράστε τα μακαρόνια σε αλμυρό νερό
- Τρίψτε λίγη παρμεζάνα και βάλτε την στην άκρη
- Βάλτε σε τηγάνι το βούτυρο και το ελαιόλαδο
- Πλύντε και κόψτε τα σκληρά μέρη στα σπαράγγια, βάλτε τα στο τηγάνι να ροδίσουν για 5 λεπτά
- Κόψτε σε λωρίδες τα μανιτάρια, βάλτε τα στο τηγάνι, ανακατέψτε σε μεσαία φωτιά ώσπου να μαλακώσουν
- Προσθέστε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι, αφήστε να βράσει για 2-3 λεπτά ακόμη
- Αυτή είναι η σος για το πιάτο μας
- Σερβίρετε πάνω από τα μακαρόνια, με παρμεζάνα τριμμένη και, προαιρετικά, ξύσμα λεμόνι
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο