Αυτόπτης μάρτυρας στο φόνο Μπιν Λάντεν η 12χρονη κόρη του - iefimerida.gr

Αυτόπτης μάρτυρας στο φόνο Μπιν Λάντεν η 12χρονη κόρη του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία από τις κόρες του Οσάμα μπιν Λάντεν επιβεβαίωσε ότι ο πατέρας της σκοτώθηκε από Αμερικανούς στρατιώτες, σύμφωνα με δηλώσεις της που επικαλείται η πακιστανική εφημερίδα «Dawn». Μια άλλη πακιστανική εφημερίδα πάντως γράφει πως σύμφωνα με τη 12χρονη ο Μπιν Λάντεν συνελήφθη και εκτελέστηκε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το 12χρονο κορίτσι είπε σε αξιωματούχους των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών ότι βρισκόταν στο κρησφύγετο όταν έγινε η επιχείρηση και είδε τους στρατιώτες να πυροβολούν τον πατέρα της.

Η κόρη του Μπιν Λάντεν δεν κάνει καμία αναφορά στις συνθήκες του θανάτου του πνευματικού ηγέτη της Αλ Κάιντα, αν ήταν δηλαδή οπλισμένος ή άοπλος.

Άλλη πακιστανική εφημερίδα, η "News", έγραψε ωστόσο ότι σύμφωνα με τη μαρτυρία της έφηβης ο πατέρας της συνελήφθη και εκτελέστηκε.

Οι πακιστανικές δυνάμεις που έφτασαν στο τριώροφο κρησφύγετο μετά την αποχώρηση των Αμερικανών βρήκαν, εκτός από το κορίτσι, μία από τις συζύγους του Μπιν Λάντεν, τουλάχιστον δύο άλλες γυναίκες και οκτώ παιδιά, καθώς και τέσσερα πτώματα ανδρών. Ορισμένοι ήταν τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Όλοι είναι υπήκοοι Σαουδικής Αραβίας και Υεμένης και θα απελαθούν, αφού πρώτα ανακριθούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ