Αυτή η συνταγή είναι all time classic. Δεν έχει τίποτα περιττό, το κέηκ είναι όσο υγρό χρειάζεται, προτείνω λίγο μέλι για να αποφύγουμε τη ζάχαρη.
Υλικά
- 130 γραμμάρια ζάχαρη
- 60 γραμμάρια μέλι
- 2 αυγά
- 110 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 7 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
- 90 γραμμάρια βούτυρο
- 1 πορτοκάλι για ξύσμα και χυμό
- 100 γραμμάρια φλέηκς σοκολάτα ζαχαροπλαστικής 70% κακάο
- Για το σιρόπι:
- 1 πορτοκάλι για χυμό
- 10 γραμμάρια ζάχαρη
- Προαιρετικά: Αν σας αρέσει το αλκοόλ προσθέστε μια κουταλιά Cointreau ή Grand Marnier
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς
- Λιώστε το βούτυρο
- Σε μπολ αναμείξτε το αλεύρι με το μπέικιν
- Σε άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, πολύ καλά με αυγοδάρτη -Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το μέλι και το ξύσμα πορτοκάλι
- Αναμείξτε καλά, χτυπήστε απαλά με τον αυγοδάρτη -Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν
- Αναμείξτε ώσπου να γίνει ένας χυλός, προσθέστε και το λιωμένο βούτυρο με τα φλέηκς σοκολάτας
- Ρίξτε τον χυλό σε φόρμα σιλικόνης και ψήστε για 50 λεπτά
- Ετοιμάστε το σιρόπι: στίψτε το πορτοκάλι, φιλτράρετε τον χυμό, προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατέψτε
- Μόλις ψηθεί το κέηκ και ενώ είναι ακόμη ζεστό περιχύστε το σιρόπι πορτοκάλι
- Αφήστε να κρυώσει και ρίξτε ζάχαρη άχνη στην επιφάνεια αν θέλετε
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο