Αυγενάκης: Κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ οι κάλπες και τα τμήματα -Για να μην ψηφίσει ο κόσμος - iefimerida.gr

Αυγενάκης: Κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ οι κάλπες και τα τμήματα -Για να μην ψηφίσει ο κόσμος

Ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης / Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επείγουσα ανάγκη άμεσης σύγκλησης της διακομματικής εκλογικής επιτροπής εξέφρασε ο Γραμματέας της ΝΔ κ. Λευτέρης Αυγενάκης, διατυπώνοντας ευθέως ταυτόχρονα την κατηγορία ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει και αποσκοπεί στην αποθάρρυνση των εκλογέων να προσέλθουν στα τμήματα για να επιτελέσουν το εκλογικό τους καθήκον.

Μιλώντας στον ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6», ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε την «δημοκρατική ανάγκη» να ξεκαθαρισθούν έγκαιρα όλες οι διαδικαστικές και οργανωτικές λεπτομέρειες γύρω από την διεξαγωγή των εκλογών στις 26 Μαΐου, εκφράζοντας απερίφραστα την υποψία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μεθόδευσε τις «τριπλές κάλπες» για να καταστήσει την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος εξαιρετικά χρονοβόρα και αποθαρρυντική, για ικανό ποσοστό του εκλογικού σώματος, την προσέλευση στα εκλογικά τμήματα.

Κάτι, που κατά τον Γραμματέα της ΝΔ, ευνοεί τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, επειδή εκτιμά ότι όσο μικρότερη θα είναι η αποχή, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η διαφορά των αποτελεσμάτων, κυρίως στις ευρωεκλογές αλλά και στις αυτοδιοικητικές.

Το «κόλπο» του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Αυγενάκης, δήλωσε ότι με το «κόλπο» στις 26 Μαΐου να ψηφίζουν σε ένα τμήμα για την ευρωβουλή, και στην συνέχεια να πηγαίνουν σε άλλο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αυξάνει τον χρόνο που θα χρειάζεται ο ψηφοφόρος για να επιτελέσει το εκλογικό του δικαίωμα σε περίπου 25 λεπτά!

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μεθοδεύει και ποντάρει στην αποχή», τόνισε ο Γραμματέας της ΝΔ «και για την αποφυγή τέτοιων μεθοδεύσεων είναι επιτακτική η άμεση σύγκληση της εκλογικής επιτροπής» προκειμένου να ορισθούν διακομματικά οι διαδικαστικές και οργανωτικές «λεπτομέρειες» της, έτσι κι’ αλλιώς, δύσκολης και χρονοβόρας διαδικασίας.

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης εξέφρασε την εκτίμηση («προσωπική», όπως διευκρίνισε) ότι ο πρωθυπουργός θα καταφύγει στις βουλευτικές εκλογές, πριν την λήξη της κυβερνητικής θητείας.

Ο γραμματέας της ΝΔ ανέφερε ότι με την εγκύκλιο που έστειλε πριν μερικές ημέρες στα κομματικά στελέχη του κόμματος καθορίζονται οι προτεραιότητες.

«Στη ΝΔ βλέπουμε την μεγάλη εικόνα: Καταρχάς σε επίπεδο δημοτικών εκλογών έχουμε επιλογές - στηρίξεις, αλλά δουλεύουμε και εστιάζουμε στο δεύτερο γύρο. Οι περιφερειακές εκλογές είναι άκρως πολιτικές εκλογές. Στις ευρωεκλογές δε ζητάμε χαλαρή ψήφο, απεναντίας πλήρη ενεργοποίηση όλων και βέβαια οι εθνικές εκλογές, που δε θα αργήσουν να έρθουν είναι η μητέρα των μαχών. Η παράταξή μας, τα στελέχη μας, θα δώσουμε όλες τις μάχες ενωμένοι!», τόνισε ο κ. Αυγενάκης και συνέχισε:

«Βρισκόμαστε σε εκλογική ετοιμότητα και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Αυτή τη στιγμή, προτεραιότητα είναι να υπάρχουν εκλογικοί αντιπρόσωποι μας σε κάθε κάλπη, σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, έτσι ώστε οι εκλογές να διεξαχθούν ορθώς και το αποτέλεσμα να είναι αδιάβλητο».

Ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ πρόσθεσε: «Οι επερχόμενες εκλογές θα έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Καλούμε τους πολίτες να προσέλθουν και να επιλέξουν: αν συμφωνούν με την πολιτική του κ. Τσίπρα για την οικονομία, για τη Μακεδονία, για τα εθνικά, αν εγκρίνουν αυτές τις πολιτικές ας τον ψηφίσουν. Αν όμως έχουν κουραστεί, αν έχουν υποφέρει, αν έχουν ζημιωθεί, ζητάμε να το πουν καθαρά και δυνατά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ