Ο Σαρκοζί πλησιάζει τα ποσοστά του Ολάντ αλλά δεν προλαβαίνει την ανατροπή - iefimerida.gr

Ο Σαρκοζί πλησιάζει τα ποσοστά του Ολάντ αλλά δεν προλαβαίνει την ανατροπή

Ο Σαρκοζί πλησιάζει τα ποσοστά του Ολάντ αλλά δεν προλαβαίνει την ανατροπή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δημοσκόπηση παρουσιάζει αυξημένο κατά 1,5 μονάδες το ποσοστό του Νικολά Σαρκοζί ενώ μειωμένο κατά 1,5 μονάδες είναι το ποσοστό του Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ωστόσο θεωρείται σίγουρο ότι την Κυριακή θα εκτοπίσει τον αντίπαλό του από τη γαλλική προεδρία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας OpinionWay-Fiducial, η οποία διενεργήθηκε πριν και μετά το debate της Τετάρτης, ο Ολάντ έχει πέσει στο 52,5% (έναντι 54% της δημοσκόπησης που έγινε στις 24ης Απριλίου) ενώ ο Σαρκοζί ανέβηκε στο 47,5% (έναντι 46%) και η διαφορά που τους χωρίζει έχει πλέον περιοριστεί στις 5 μονάδες.

Ακόμη κι έτσι , όμως, εκτιμάται ότι μέχρι την Κυριακή που θα διενεργηθεί ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών ο νυν πρόεδρος Σαρκοζί δεν προλαβαίνει να κλείσει εντελώς τη ψαλίδα. Υπάρχει άλλωστε και η καθημερινή δημοσκόπηση της Ifop-Fiducial η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι προτιμήσεις των ψηφοφόρων δεν έχουν αλλάξει: το 53% προτιμά τον Ολάντ έναντι 47% για τον Σαρκοζί.

Σε μέτρηση μάλιστα της εταιρείας LH2, η οποία έγινε σε δείγμα ψηφοφόρων που παρακολούθησαν την τηλεμαχία, διαπίστωσε ότι το debate δεν είχε καμία επίπτωση στην πρόθεση ψήφου.

Το 45% δήλωσαν ότι ο Ολάντ ήταν πιο πειστικός, ευγενικός, σοβαρός και ειλικρινής ενώ το 41% προτίμησε τον Σαρκοζί επειδή εμφανίστηκε πιο δυναμικός από τον Σοσιαλιστή αντίπαλό του σε θέματα που αφορούν την Ευρώπη, τη μετανάστευση, τον έλεγχο των δαπανών και τη μείωση του ελλείμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ