Στον τερματισμό της οδεύει η Επιχείρηση «Σοφία» για τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο - iefimerida.gr

Στον τερματισμό της οδεύει η Επιχείρηση «Σοφία» για τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο

Η επιχείρηση είχε σκοπό την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων στη Μεσόγειο -Φωτογραφία ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να τερματίσει τη ναυτική διάσταση της αποστολής Επιχείρηση Σοφία, η οποία είχε σκοπό την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων στη Μεσόγειο, εξαιτίας των διαφωνιών των χωρών-μελών της, δήλωσαν ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής θα συνεχίσει να προσφέρεται αεροπορική υποστήριξη, ενώ άλλη μια διάσταση του προγράμματος, η εκπαίδευση της ακτοφυλακής της Λιβύης, θα συνεχιστεί επίσης.

Εάν τα κράτη-μέλη της ΕΕ διαφωνούν με την απόφαση να τερματιστεί η συγκεκριμένη διάσταση της αποστολής, έχουν προθεσμία ως σήμερα το απόγευμα να υποβάλουν ένσταση. Σε διαφορετική περίπτωση, η απόφαση θα ισχύσει σε έξι μήνες. Η Επιχείρηση Σοφία παρατάθηκε τον Δεκέμβριο για τρεις μήνες, ως την 31η Μαρτίου, μια προσωρινή λύση, αφού τα κράτη μέλη δεν δέχθηκαν να κάνουν πιο μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας εφαρμόζει ολοένα σκληρότερη πολιτική στο μεταναστευτικό ζήτημα και εναντιώθηκε στην ανανέωση της εντολής αυτής της επιχείρησης, εκτός εάν τα υπόλοιπα κράτη-μέλη προθυμοποιούνταν να υποδέχονται περισσότερους μετανάστες. Αλλά την ίδια στιγμή, άλλες χώρες της ΕΕ αρνούνται να υποδεχθούν μετανάστες βάσει των ποσοστώσεων ανακατανομής που έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ