Στο μικροσκόπιο του ΟΗΕ η επιχείρηση των ΗΠΑ κατά του μπιν Λάντεν - iefimerida.gr

Στο μικροσκόπιο του ΟΗΕ η επιχείρηση των ΗΠΑ κατά του μπιν Λάντεν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Νάβι Πιλάι, δήλωσε σήμερα ότι παρακολουθεί με προσοχή τις πληροφορίες που αφορούν την αμερικανική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν.

«Σημείωσα ότι οι ΗΠΑ δήλωσαν καθαρά ότι στόχος τους ήταν να συλλάβουν τον μπιν Λάντεν, αν μπορούσαν και κατανοώ πλήρως ότι αυτό ήταν δύσκολο», είπε η Πιλάι.

«Επρόκειτο για μια περίπλοκη επιχείρηση και θα ήταν χρήσιμο να ξέρουμε με ακρίβεια τις λεπτομέρειες που αφορούν το θάνατο» του μπιν Λάντεν, υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις θα πρέπει να σέβονται το διεθνές δίκαιο.

Η Πιλάι επισήμανε ότι ο μπιν Λάντεν είχε αναλάβει την πλήρη ευθύνη των πράξεών του, συμπεριλαμβανομένων και σφαγών που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Δύο και πλέον ημέρες μετά το θάνατο του «Τζερόνιμο», όπως ήταν η κωδική ονομασία που είχαν δώσει οι Αμερικανοί στον Οσάμα μπιν Λάντεν κατά τη διάρκεια της επιδρομής, λεπτομέρειες της 40λεπτης επιχείρησης συνεχίζουν να διαρρέουν. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, επιβεβαίωσε ότι ο μπιν Λάντεν δεν ήταν οπλισμένος όταν σκοτώθηκε.

Η Πιλάι από την πλευρά της είπε ότι εάν ο μπιν Λάντεν είχε συλληφθεί και οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, η ίδια «δεν έχει καμία αμφιβολία ότι θα είχε κατηγορηθεί για το σοβαρότερο έγκλημα, για σφαγή αμάχων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ