Γεννηματά: Ο Τσίπρας είναι δημαγωγός, λαϊκιστής και θέλει τη δραχμή - iefimerida.gr

Γεννηματά: Ο Τσίπρας είναι δημαγωγός, λαϊκιστής και θέλει τη δραχμή

Γεννηματά: Ο Τσίπρας είναι δημαγωγός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πιο σκληρή επίθεση της προεκλογικής περιόδου, κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ δια της εκπροσώπου του κυρίας Φώφης Γεννηματά τρία 24ωρα πριν τις εθνικές εκλογές.

Σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του Κινήματος και να περιορίσει τις ψήφους διαμαρτυρίας και τις διαρροές προς τα Αριστερά, η κυρία Γεννηματά έβαλε στο κάδρο της αντιπαράθεσης τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε ότι επιδιώκει τη δημιουργία «κόμματος της δραχμής» παίζοντας το παιχνίδι των κερδοσκόπων.

Αναφερόμενη στην κρισιμότητα της ψήφου της Κυριακής, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι οι πολίτες θα κρίνουν τη μοίρα της Ελλάδας για την επόμενη εικοσαετία και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να αφήσουμε να κυριαρχήσει ο λαϊκισμός και η δημαγωγία. Κάποιοι συνεχίζουν στον ίδιο καταστροφικό δρόμο».

Κατονόμασε δε ως «πρωταγωνιστή» τον κ. Τσίπρα. «Μας καλούν να παίξουμε σε μια ζαριά όλα όσα με πόνο και κόπο κατέκτησε ο Ελληνικός λαός το τελευταίο διάστημα. Προσπαθούν να δημιουργήσουν το ''κόμμα της δραχμής'', παίζοντας με αυτό τον τρόπο το παιχνίδι των κερδοσκόπων. Επικαλούνται την Αριστερά, αλλά δεν έχουν το ήθος της» είπε με έμφαση η κυρία Γεννηματά.

Επεσήμανε δε πως «δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να οδηγήσουν την Ελλάδα σε απομόνωση, έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη». Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά ότι «επιμένει να ικανοποιήσουμε την προσωπική του ματαιοδοξία να γίνει πρωθυπουργός» και πως «διεκδικεί την ψήφο του Ελληνικού λαού, δηλώνοντας απών από τον τηλεοπτικό διάλογο, χωρίς στην πραγματικότητα να δίνει συνεντεύξεις, χωρίς να δίνει απαντήσεις στις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας».

Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την πρώτη θέση στις εκλογές «απέναντι στους εκφραστές της ανευθυνότητας και του πολιτικού κυνισμού, απέναντι στα ψέματα που οδηγούν την Ελλάδα στην πτώχευση, τους Έλληνες στη φτώχεια, την πατρίδα μας στη δραχμή».

Επανέλαβε δε την ανάγκη για «συνεργασία όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της ευθύνης, της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης».

Απηύθυνε επίσης κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν «δυναμικά» το παρών σήμερα το βράδυ στην ανοικτή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Συντάγματος, όπου θα μιλήσει ο πρόεδρος του Κινήματος κ. Ευ. Βενιζέλος. «Η δύναμη μας είναι ο κόσμος μας που λοιδορήθηκε και που σε πολλές περιπτώσεις εκφοβίζεται από θλιβερές μειοψηφίες» είπε χαρακτηριστικά. «Θα κρατήσουμε ψηλά τη σημαία, έχουμε μνήμη και κρίση, θα σταθούμε όρθιοι» κατέληξε η κυρία Γεννηματά.

Τέλος η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην χθεσινή τηλεμαχία μεταξύ των κ.κ. Ολάντ και Σαρκοζύ για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία «Ο μόνος που υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ και το τι παρέλαβε από τη Ν.Δ. ήταν ο κ. Ολάντ, ο εκπρόσωπος των σοσιαλιστών. Η Νέα Δημοκρατία δεν είπε ούτε μια λέξη γι' αυτό.. Δεν κατάφεραν αν αρθρώσουν ούτε μια λέξη στο ΕΛΚ, δεν είπαν ποτέ τίποτα και τώρα μας λέει ότι στηρίζει τον κ. Ολάντ...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ