Βάλτε στη διατροφή σας πιο πολλά λαχανικά τώρα την άνοιξη, ειδικά τα μανιτάρια ελληνικής παραγωγής. Η παρακάτω συνταγή είναι καλύτερη με μακαρόνια ολικής.
Υλικά
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο
- 200 γραμμάρια μανιτάρια
- Αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλίτσα μπούκοβο
- 1 κούπα ντοματίνια, κομμένα στα δύο
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 3 κούπες σπανάκι
- 1/4 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
- Λίγο μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και ροδίστε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια κομμένα, για 5-7 λεπτά
- Αφήστε να διώξει όλα τα υγρά που θα βγάλουν τα μανιτάρια
- Προσθέστε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και ροδίστε ακόμη 3 λεπτά
- Προσθέστε ντοματίνια και ροδίστε καλά -Ρίξτε 1 ποτήρι νερό (ή ζωμό λαχανικών) και αφήστε να βράσει για 5 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά
- Προσθέστε το σπάνακι σιγά σιγά και αναμείξτε καλά
- Στο μεταξύ θα έχετε βράσει και σουρώσει τα μακαρόνια
- Προσθέστε τα στο τηγάνι, αναμείξτε, ρίξτε παρμεζάνα και σερβίρετε με μαϊντανό ή βασιλικό
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο