Ριζότο με σπανάκι - iefimerida.gr

Ριζότο με σπανάκι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα το αποκαλούσα σπανακόριζο γιατί έχει όλα τα υλικά του, αλλά είναι πραγματικό ριζότο γιατί το σβήνουμε με κρασί. Εκατό φορές πιο γευστικό και ραφινάτο.

Αγοράστε κατά προτίμηση σπανάκι μη συσκευασμένο, πλύντε το καλά πριν τη χρήση.

Υλικά

  • 2 κούπες ρύζι arborio
  • 1 κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 300 γραμμάρια σπανάκι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Παρμεζάνα τριμμένη
Ριζότο με σπανάκι | iefimerida.gr 0


Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα
  • Ρίχνουμε το ρύζι, σοτάρουμε για 2 λεπτά
  • Σβήνουμε με το κρασί, για 1 λεπτό
  • Προσθέτουμε καυτό νερό σιγά σιγά, όσο πάρει για να γίνει al dente
  • Ανακατεύουμε συχνά, όπως το ριζότο
  • Σε τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι (αν θέλετε, βάζετε και μανιτάρια)
  • Μόλις το ρύζι τραβήξει όλο το ζωμό, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι
  • Σερβίρετε με παρμεζάνα τριμμένη
Ριζότο με σπανάκι | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή ριζότο σπανάκι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ