Οποιος έχει επισκεφτεί την Ζάκυνθο, θα το έχει δοκιμάσει σίγουρα.
Η φυτούρα είναι το παραδοσιακό γλυκό της Ζακύνθου. Μοιάζει λίγο με σιμιγδαλένιο χαλβά μιας και φτιάχνεται με χονδρό σιμιγδάλι.
Δεν είναι τίποτα άλλο από μια πηχτή κρέμα που φτιάχνεται από σιμιγδάλι και νερό.
Στη συνέχεια, καλουπώνεται σε ταψί, κρυώνει, κόβεται σε μπακλαβαδωτά κομμάτια, τηγανίζεται και πασπαλίζεται με κανέλα και ζάχαρη.
Την φτιάχνουν στα πανηγύρια, αλλά μπορείς να την βρεις το καλοκαίρι στα ζαχαροπλαστεία και στα μαγαζάκια με τα παραδοσιακά προϊόντα στην παραλιακή οδό της πόλης της Ζακύνθου.
Εκείνος που τηγανίζει, ο επονομαζόμενος Φυτουράς, βουτάει τις φυτούρες σε ζάχαρη, πασπαλίζει με κανέλα και εύχεται «Και του χρόνου»!
Απλό και πεντανόστιμο γλυκό, ιδανικό για την περίοδο της νηστείας, αλλά και για τα παιδιά.
Διαβάστε πώς μπορείτε να φτιάξετε το παραδοσιακό γλυκό της Ζακύνθου στο bovary.gr