Νέο μπλακ άουτ πλήττει το Καράκας και κοντινές περιοχές στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, όπως μεταδίδουν διεθνή Μέσα.
Διακοπές στην ηλεκτροδότηση άρχισαν να καταγράφονται από τις 13.20 τοπική ώρα (19.20 ώρα Ελλάδας) στις ανατολικές συνοικίες του Καράκας όπως και στο κέντρο, όπου βρίσκεται το προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες και τα περισσότερα υπουργεία.
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο υπόγειος του Καράκας θα κλείσει. Επιπλέον, οι φωτεινοί σηματοδότες στους δρόμος έχουν σβήσει, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έχουν «πέσει», όπως και το ίντερνετ. Oπως μεταδίδει το AFP καταστήματα στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας άρχισαν επίσης να κλείνουν.
Πολιτείες στη δυτική Βενεζουέλα δεν έχουν ρεύμα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες του Ρόιτερς, όπως και η περιοχή στα σύνορα με την Κολομβία, αν και ηλεκτροδότηση υπάρχει στη Γκουαγιάνα Σίτι, στο νότιο τμήμα της χώρας και σε τμήματα της Βαλένσια, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σε άλλες πόλεις, όπως το Μαρακαϊμπο, την πετρελαϊκή πρωτεύουσα, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μιλούν για «ασταθή» ηλεκτροδότηση, καθώς το φως «σβήνει κι επανέρχεται».
Οι χρήστες του Twitter χρησιμοποιούν την ετικέτα #Sinluz (Χωρίς Φως) για να ενημερώσουν τους συμπολίτες τους και τις αρχές για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι περιοχές τους.
«Ωχ, όχι Θεέ μου! Όχι πάλι διακοπή!» έγραψε στο Twitter μια κοπέλα η Φλόρε Μελέρο.
Η νέα διακοπή ρεύματος έρχεται περίπου 15 ημέρες μετά το μπλακ άουτ της 7ης Μαρτίου, όταν και τουλάχιστον 30 εκατ. κάτοικοι της Βενεζουέλας έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό.
Ο εθνικός προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας Corpoelec επέμεινε ότι η διακοπή ήταν αποτέλεσμα σαμποτάζ στο σημαντικότερο υδροηλεκτρικό σταθμό Guri στην ανατολική χώρα.
Ο Νικολάς Μαδούρο είχε κατηγορήσει για την κρίση τις ΗΠΑ, ενώ η Ουάσιγκτον αρνήθηκε πως εμπλέκεται στο ζήτημα της συσκότισης.
Επειτα από αίτημα του Χουάν Γκουαϊδό, το κοινοβούλιο της Βενεζουέλας είχε θέσει σε κατάσταση συναγερμού τη χώρα.