Η χρησιμότητα της βρώμης είναι γνωστή, τη γεύεστε ίσως στα πρωινά σας. Η παρακάτω συνταγή είναι για μπισκότα αυθεντικά, με αγνά υλικά και σταφίδες.
Υπάρχει δυνατότητα να προσθέσετε φλέικς σοκολάτας ή μπανάνα στα σπιτικά μπισκότα βρώμης.
Αν θέλετε μικρότερη ποσότητα μπισκότων, βάλτε ακριβώς τα μισά υλικά.
Υλικά
- 1/2 φλ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ½ φλ. μαύρη ζάχαρη
- 1/3 φλ. μελάσα [σε κατάστημα με βιολογικά]
- 2 αυγά
- 1 ¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλίτσα μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλίτσα κανέλα
- 2 πρέζες αλάτι
- 2 φλυτζάνια νιφάδες βρώμης
- 1/2 φλ. σταφίδες
![Μπισκότα βρώμης σπιτικά | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/2019-03/oatmeal-raisin-cookies-6.jpg?itok=pjU8LfxP)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε σε μπολ τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τη μελάσα και τα αυγά
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και ανακατεύουμε με κουτάλι
- Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τις σταφίδες
![Μπισκότα βρώμης σπιτικά | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/2019-03/oatmeal-raisin-cookies-biskota2.jpg?itok=XWXdViiA)
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά
![Μπισκότα βρώμης σπιτικά | iefimerida.gr 2](/sites/default/files/styles/in_article/public/2019-03/biskota-vromis_890_1.jpg?itok=nG5MGSrN)
![Μπισκότα βρώμης σπιτικά | iefimerida.gr 3](/sites/default/files/styles/in_article/public/2019-03/oatmeal-raisin-cookies-6.jpg?itok=pjU8LfxP)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο