Η χρησιμότητα της βρώμης είναι γνωστή, τη γεύεστε ίσως στα πρωινά σας. Η παρακάτω συνταγή είναι για μπισκότα αυθεντικά, με αγνά υλικά και σταφίδες.
Υπάρχει δυνατότητα να προσθέσετε φλέικς σοκολάτας ή μπανάνα στα σπιτικά μπισκότα βρώμης.
Αν θέλετε μικρότερη ποσότητα μπισκότων, βάλτε ακριβώς τα μισά υλικά.
Υλικά
- 1/2 φλ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ½ φλ. μαύρη ζάχαρη
- 1/3 φλ. μελάσα [σε κατάστημα με βιολογικά]
- 2 αυγά
- 1 ¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλίτσα μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλίτσα κανέλα
- 2 πρέζες αλάτι
- 2 φλυτζάνια νιφάδες βρώμης
- 1/2 φλ. σταφίδες
Εκτέλεση
- Χτυπάμε σε μπολ τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τη μελάσα και τα αυγά
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και ανακατεύουμε με κουτάλι
- Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τις σταφίδες
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο