Φάλαφελ κεφτέδες - iefimerida.gr

Φάλαφελ κεφτέδες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παλιά τους λέγαμε ρεβυθοκεφτέδες και τους σνομπάραμε, τώρα όμως ήρθε η ώρα να τους γευτούμε ως φάλαφελ.


Υλικά

  • 2 φλυτζάνια ρεβύθια βρασμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά χυμό λεμόνι
  • 1/2 κουταλιά γλυκού κίμινο
  • 1/4 φλυτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2-3 κουταλιές αλεύρι
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
Φάλαφελ κεφτέδες | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Βάλτε τα βρασμένα ρεβύθια, το σκόρδο, τον χυμό λεμόνι, το κίμινο, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι σε μούλτι
  • Γυρίστε το μούλτι για 10-15 δευτερόλεπτα ώσπου το μείγμα να γίνει χοντροκομμένο
  • Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό, ρίξτε επιπλέον 1-2 κουταλιές αλεύρι για να δέσει
  • Ετοιμοι οι κεφτέδες φάλαφελ! Πάμε τώρα να τους τηγανίσουμε
  • Ρίξτε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίστε τους κεφτέδες για 4-5 λεπτά
  • Συνεχίστε για άλλα 2 λεπτά να καλοψηθούν και αν χρειάζεται προσθέστε 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Βάλτε τους κεφτέδες σε χαρτί κουζίνας για τα λάδια και σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και τζατζίκι ή σος γιαουρτιού
Φάλαφελ κεφτέδες | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κεφτέδες φαλάφελ ρεβύθια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ