Πολύ γευστική και δροσερή σαλάτα με κριθαράκι χοντρό και πολλά λαχανικά. Αντί για φέτα μπορείτε να βάλετε ανθότυρο, μανούρι ή όποιο λευκό ελληνικό τυρί θέλετε.
Υλικά
- 1 φλυτζάνι κριθαράκι χοντρό βρασμένο al dente
- 1 φλυτζάνι αγγούρι σε κύβους
- 1 φλυτζάνι ντοματίνια
- 1 φλυτζάνι ρεβύθια βρασμένα
- 1/2 φλυτζάνι τυρί φέτα, σε κύβους
- 1/4 φλυτζανιού κρεμμύδι
- Μαϊντανό, 6 κουταλιές ελαιόλαδο,
- 1 κουταλιά χυμό λεμόνι
- 1 κουταλιά λευκό ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα Dijon
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Προαιρετικά: Ελιές, κουκουνάρι, πράσινη πιπεριά
Εκτέλεση
- Αναμείξτε σε μπολ όλα τα υλικά: κριθαράκι al dente, αγγούρι, ντοματίνια, ρεβύθια, κρεμμύδι, μαϊντανό, φέτα
- Σε μπολάκι αναμείξτε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, το λευκό ξύδι, την μουστάρδα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι
- Απλώστε το ντρέσινγκ στη σαλάτα, δοκιμάστε για αλάτι
- Προσθέστε κι άλλα υλικά, αν θέλετε: πράσινη πιπεριά σε λωρίδες, ελιές χωρίς κουκούτσι και κουκουναρόσπορο
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο