Eργατικοί και Τόρις παρατάσσονται για τη «μάχη του Λονδίνου» - iefimerida.gr

Eργατικοί και Τόρις παρατάσσονται για τη «μάχη του Λονδίνου»

μάχη του Λονδίνου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοίγουν αύριο οι κάλπες στην Βρετανία για την ανάδειξη των τοπικών αρχόντων. Συνολικά 5.000 θέσεις σε 181 συμβούλια στη Μεγάλη Βρετανία ζητούν να καλυφθούν από τους υποψηφίους με τα βλέμματα όλων να επικεντρώνονται στη «μάχη του Λονδίνου».

Με βάση τις δημοσκοπήσεις οι Εργατικοί αναμένεται να αυξήσουν την παρουσία τους και δεν είναι τυχαίο ότι ο ηγέτης τους Εντ Μίλιμπαντ έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην επικράτηση του κόμματος του στα τοπικά συμβούλια, ως προάγγελο μιας μεγάλης νίκης στις εκλογές του 2015.

Ωστόσο, ο μεγάλος φόβος των Εργατικών έχει να κάνει με την υποψηφιότητα του Κεν Λιβινγκστοουν στο Λονδίνο. Κι αυτό γιατί όπως επισημαίνουν στελέχη του κόμματος, «όταν έχουμε να κάνουμε με πολιτική αντιπαράθεση με τους Συντηρητικούς τα πράγματα είναι εύκολα. Όταν πρόκειται όμως για προσωπικότητες η μάχη είναι σκληρή».

Τα προγνωστικά δείχνουν πως θα είναι μια δύσκολη νύχτα για τους Τόρις η εκλογική επιρροή των οποίων βρίσκεται στο 29% σε αντίθεση με το 44% που είχαν στις εκλογές του 2008.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ