Κινδυνεύει η ζωή της Βίκυς Σταμάτη λένε οι δικηγόροι της - iefimerida.gr

Κινδυνεύει η ζωή της Βίκυς Σταμάτη λένε οι δικηγόροι της

αποφυλάκιση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη, αίτηση για την αποφυλάκιση της, ή την αντικατάστασής της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία έχει προφυλακιστεί καθώς θεωρήθηκε ύποπτη φυγής, υποστηρίζουν πως δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για προσωρινή κράτηση της πελάτισσας τους . Παράλληλα τονίζουν πως η κατάσταση της υγείας της διατρέχει κίνδυνο λόγω της απεργίας πείνας, που έχει ξεκινήσει η Βίκυ Σταμάτη από την ημέρα που προφυλακίστηκε.

Ο συνήγορος της Βασίλης Χειρδάρης μιλώντας σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα, δήλωσε πως κατατέθηκε η προσφυγή κατά του εντάλματος και πλέον ευελπιστεί πως το συμβούλιο θα κάνει το καθήκον του και θα την αποφυλακίσει, ή να αντικαταστήσει την προσωρινή κράτηση με περιοριστικούς όρους.

Πρόσθεσε μάλιστα «Ζητάμε συγκεκριμένα να της επιβληθεί κατ΄ οίκον περιορισμός με δεδομένο ότι έχει ένα παιδί 5 ετών και λείπει από το παιδί και ο πατέρας και η μητέρα. Το ένταλμα της προφυλάκισης είναι αόριστο και δεν προβλέπει και καμία αιτιολογία, αυτά έχουμε επισημάνει στο αίτημα της προσφυγής μας και επίσης έχουμε επισημάνει και το θέμα τη απεργίας πείνας της κυρίας Σταμάτη ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η κυρία Σταμάτη έχει λευκό ποινικό μητρώο και δεν είναι ύποπτη φυγής. Θεωρούμε λοιπόν ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αφήσει ελεύθερη την κυρία Σταμάτη ή θα αντικαταστήσει την προσωρινή κράτηση με περιοριστικούς όρους».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ