Την έκπτωση του Βασίλη Γκαγκάτση από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Super League, εκτός και αν παραιτηθεί αυτοβούλως, ζητά ο Ολυμπιακός με σχετική επιστολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο.
Και αυτό διότι πριν λίγες ημέρες, το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων αποφάσισε την ενοχή σε πρώτο βαθμό τριών πρώην προέδρων της ΕΠΟ (Γκαγκάτσης, Πιλάβιος και Γκιρτζίκης) για την περιβόητη υπόθεση της Κάρτας Υγείαςψ της Ομοσπονδίας.
Αναλυτικά η επιστολή του Ολυμπιακού:
«Σύμφωνα με τα ως άνω προκύπτει ευθέως και ρητά ότι ο κ. Γκαγκάτσης χάνει αυτοδικαίως την ιδιότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου της Super League και δεν έχει θέση στο οργανωμένο ποδόσφαιρο, πολλώ δε μάλλον έμμισθη, είτε ήθελε νοηθεί η ιδιότητά του ως Οργάνου διοίκησης, εκπροσώπησης και διαχείρισης, όπως πράγματι είναι, είτε ως «ειδικός συνεργάτης» (βαπτιζόμενος και ως «νομικός σύμβουλος» με την από 15.11.2016 σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ της Super League και του ιδίου για να δικαιολογηθεί η ανάληψη των καθηκόντων του – καθώς η τροποποίηση του Καταστατικού που προέβλεπε την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί – πλην όμως κατά παράβαση της 09.11.2016 απόφασης του ΔΣ της Super League, για την οποία και επιφυλασσόμαστε ρητά).
Περαιτέρω, όχι μόνο ο κ. Γκαγκάτσης δεν μπορεί πλέον να ασκεί τα καθήκοντα του Δ/ντος Συμβούλου, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι ως μέλη του ΔΣ της Super League άμεσα και εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τα ανωτέρω, να εκδώσουμε τη διαπιστωτική πράξη της αυτοδίκαιης έκπτωσής του από την θέση που μέχρι σήμερα κατέχει. Σε διαφορετική περίπτωση, στην εν λόγω διαδικασία είναι υποχρεωμένος κατ’ αρ. 3§7 (α) και (β) του αθλητικού νόμου να προβεί ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού όχι μόνο για την έκπτωση του κ. Γκαγκάτση αλλά και για την έκπτωση των Μελών του Δ.Σ. της Super League που υπαιτίως δεν εξέδωσαν την εν λόγω πράξη, μη αποκλειομένων των ποινικών ευθυνών των Μελών που θα αγνοήσουν τις επιταγές του Νόμου», αναφέρει η επιστολή για την καταδικαστική απόφαση για το θέμα της «κάρτας υγείας».
«Όπως πολύ καλά όλοι μας γνωρίζουμε, σύμφωνα με το άρθρο 3§1 του ν. 2725/1999 όπως ισχύει, δεν μπορεί να είναι μέλος αθλητικού σωματείου ή μέλος των οργάνων διοίκησης σωματείου, ένωσης, ομοσπονδίας, επαγγελματικού συνδέσμου ή αθλητικής ανώνυμης εταιρείας ή ειδικός συνεργάτης αυτών, ούτε μπορεί να αναλάβει με οποιονδήποτε τρόπο ή απόφαση των ανωτέρω φορέων οποιαδήποτε αρμοδιότητα ή έργο, ιδίως σχετικά με την εκπροσώπηση, διοίκηση ή διαχείριση του φορέα, και πολύ περισσότερο να έχει οποιαδήποτε θέση ή ρόλο (πόσο μάλλον έμμισθη θέση), στο οργανωμένο ποδόσφαιρο, όποιος έχει παραπεμφθεί στο δικαστήριο για κακούργημα με κλητήριο θέσπισμα ή με τελεσίδικο βούλευμα ή έχει καταδικασθεί τελεσίδικα για τέλεση κακουργήματος, καθώς και όποιος έχει καταδικασθεί σε βαθμό πλημμελήματος με τελεσίδικη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε την τελευταία δεκαετία ανεξάρτητα από το ύψος της ποινής, για μια σειρά ποινικών αδικημάτων μεταξύ των οποίων και αυτό της απιστίας (γενικά, πολλώ δε μάλλον απιστία κατά της ίδιας της υπερκείμενης αρχής του οργανωμένου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, ήτοι της ΕΠΟ)», προσθέτει.
Στη συνέχεια γίνεται αναφορά σε δημοσιεύματα σχετικά με τον θεσμικό ρόλο που έχει ο Βασίλης Γκαγκάτσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα αλλά και τις σχέσεις του με την Πολιτεία...
«…όλοι οι εμπλεκόμενοι στο οργανωμένο ποδόσφαιρο οφείλουν να πάρουν θέση για το κατά πόσο θεωρούν ή όχι αδιανόητο και ιδιαιτέρως προβληματικό και δυσφημιστικό για την δημόσια εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου και της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος της ανώτατης ελληνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου να έχει στους κόλπους της σε ανώτατη Διοικητική θέση ένα πρόσωπο που έχει πλέον καταδικαστεί για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος της υπερκείμενης αρχής του ποδοσφαίρου, η οποία κανονικώς και ευλόγως θα έδει να συνοδεύεται και από αγωγές αποζημίωσης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ», αναφέρει.