Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Κλέφτης, τύραννος, σφαγιάζει παιδιά -Νέα κόντρα - iefimerida.gr

Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Κλέφτης, τύραννος, σφαγιάζει παιδιά -Νέα κόντρα

Ο Ταγίπ Ερντογάν/ Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου «σφάζονται» ξανά, καθώς οι τόνοι ανέβηκαν ξανά μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ αυτή την εβδομάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλεσε τον Νετανιάχου «τύραννο που σφαγιάζει παιδιά», απαντώντας στον Ισραηλινό πρωθυπουργό που νωρίτερα τον είχε αποκαλέσει δικτάτορα.

«Νετανιάχου, είσαι ένας τύραννος», δήλωσε ο Ερντογάν σε συγκέντρωση στην Αγκυρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, και κατηγόρησε τον ηγέτη του Ισραήλ ότι «σφάγιασε παιδιά Παλαιστινίων».

«Αυτός ο κλέφτης που ηγείται του Ισραήλ ετοιμάζεται να δικαστεί στη χώρα του. Γιατί ο Νετανιάχου και η γυναίκα του δικάζονται; Για κλοπή», είπε ακόμη αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο Ισραηλινός ηγέτης κατηγορείται σε τρεις υποθέσεις διαφθοράς.

Νωρίτερα, την Τετάρτη, ο Νετανιάχου είχε πει: «Ο Ερντογάν, ο Τούρκος δικτάτορας, επιτίθεται στην ισραηλινή δημοκρατία, ενώ οι φυλακές του είναι γεμάτες από Τούρκους δημοσιογράφους και δικαστές. Τι αστείο».

Η νέα μεταξύ τους κόντρα ξεκίνησε με αφορμή δήλωση του Νετανιάχου την Κυριακή, όταν ανέφερε ότι το Ισραήλ δεν είναι το κράτος-έθνος όλων των πολιτών του, αλλά μόνο του εβραϊκού λαού και συνεπώς όχι της μεγάλης αραβικής κοινότητας. Την Τρίτη, ο Ιμπραΐμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ερντογάν, κατήγγειλε τον «κατάφωρο ρατσισμό» του Νετανιάχου.

Μετά την επίθεση του Ισραηλινού στον Ερντογάν, το πρωί της Τετάρτης, ο Καλίν επανήλθε στρεφόμενος κατά του Νετανιάχου. «Το κράτος του απαρτχάιντ το οποίο διοικεί έχει καταλάβει παλαιστινιακά εδάφη, σκοτώνει γυναίκες και παιδιά, και φυλακίζει τους Παλαιστίνιους πάνω στην ίδια τους τη γη. Τα ψέματα και η πίεση δεν θα κουκουλώσουν τα εγκλήματά σας», έγραψε στο Twitter.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ