Ανδρέας Λοβέρδος: Ο κ. Μoρς να προσέχει τι λέει και τι γράφει - iefimerida.gr

Ανδρέας Λοβέρδος: Ο κ. Μoρς να προσέχει τι λέει και τι γράφει

Ανδρέας Λοβέρδος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το επιθετικό ύφος της επιστολής του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Τρόικα Ματίας Μορς, προς τον υπουργό Υγείας ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει σκληρή αντιπαράθεση με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο τελευταίος απάντησε σε ανάλογο ύφος στην επιστολή Μορς, με την οποία ο εκπρόσωπος της Τρόικα ζητούσε επιτακτικά όλα τα ταμεία υγειονομικής ασφάλισης χωρίς εξαιρέσεις να συγχωνευθούν στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Ο κ.Λοβέρδος ανέφερε χαρακτηριστικά στην απαντητική του επιστολή «Θεωρώ ότι κάθε συντάκτης επιστολής που απευθύνεται σε μένα, ως υπουργό Υγείας της Ελληνικής Δημοκρατίας, σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος – με τους όρους του οποίου συναίνεσα και τους οποίους τηρώ – σεβόμενος τη χώρα μου αλλά και τον εαυτό μου, θα πρέπει να προσέχει ιδιαιτέρως τις διατυπώσεις του».

Μάλιστα ο υπουργός Υγείας σε έντονο ύφος,υπεραμύνεται της νομοθετημένης απόφασης του υπουργείου του, σύμφωνα με την οποία μπορούν να εξαιρεθούν κάποια Ταμεία από τον ΕΟΠΥΥ υπό την προϋπόθεση ότι δύνανται να αποδείξουν τη βιωσιμότητα τους. Στην περίπτωση αυτή, μετατρέπονται αυτομάτως σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και συνεπώς παύουν να δικαιούνται κρατικής χρηματοδότησης.

Η επιστολή του Ματίας Μορς

«Αισθάνομαι υποχρεωμένος να τονίσω τις σημαντικές μας ανησυχίες σχετικά με την υιοθέτηση του νόμου και να ζητήσω την κατάργηση των σχετικών άρθρων από τον νόμο του Απριλίου. Αντίθετα από ό,τι είχαμε συμφωνήσει, το προσωπικό μου και οι άλλοι συνεργάτες μου δεν ερωτηθήκαμε για το προσχέδιο του νόμου. Να σας θυμίσω ότι, τόσο στην επιστολή προθέσεων όσο και στο Μνημόνιο που υπογράφτηκε από την ελληνική κυβέρνηση, υπάρχει ρήτρα διαβούλευσης που επιβάλλει τη γνωμοδότηση των συνεργατών πριν από οποιαδήποτε αλλαγή που θα μπορούσε να επηρεάσει το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής. Γι' αυτό, εμείς – ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ – θα πρέπει να ερωτώμεθα προκαταβολικά όταν αυτές οι νομοθετικές αλλαγές βρίσκονται κάτω από καθεστώς προετοιμασίας» «Συνεπώς, εμείς (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ) ζητούμε να μας ενημερώσετε για τα συγκεκριμένα μέτρα που σχετίζονται με το χρονοδιάγραμμα το οποίο θα ακολουθήσετε για να καταργηθούν τα σχετικά άρθρα του νόμου του Απριλίου και να διασφαλίσετε ότι όλα τα ασφαλιστικά ταμεία με υπηρεσίες Υγείας θα έχουν συγχωνευτεί στον ΕΟΠΥΥ ώς τον Ιούνιο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ