Εύκολο το σπιτικό πέστο, ειδικά αν επιλέξετε καλό πλατύφυλλο βασιλικό και παρμεζάνα.
Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 φλυτζάνι σπόρους κουκουνάρι
- 2 φλυτζάνια φύλλα φρέσκο βασιλικό
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλυτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 λεμόνι για χυμό
- Αλάτι, πιπέρι, ντοματίνια
![Σπαγγέτι με πέστο σπιτικό | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/2019-03/spaghetti-pesto-domates1.jpg?itok=dciiVnmd)
Εκτέλεση
- Βράστε τα σπαγγέτι al dente και κρατήστε 1 φλυτζάνι από το νερό της βράσης
- Βάλτε τον βασιλικό, το σκόρδο, τα κουκουνάρια και λίγα κομμάτια παρμεζάνας σε μούλτι και δουλέψτε τα
- Ρίξτε και το ελαιόλαδο, δουλέψτε καλά -Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ένα ελάχιστο χυμό λεμόνι, δουλέψτε πάλι, έτοιμο το πέστο
- Ρίξτε τα ζεστά σπαγγέτι σε μπολ, προσθέστε ένα φλυτζάνι νερό της βράσης και το πέστο
- Ανακατέψτε απαλά, προσθέστε ντοματίνια αν θέλετε, μπόλικη παρμεζάνα για γαρνίρισμα
![Σπαγγέτι με πέστο σπιτικό | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/2019-03/spaghetti-pesto-domates1.jpg?itok=dciiVnmd)
Τρώγεται και χωρίς ντοματίνια αυτό το υπέροχο σπαγγέτι πέστο:
![Σπαγγέτι με πέστο σπιτικό | iefimerida.gr 2](/sites/default/files/styles/in_article/public/2019-03/spaghetti-pesto-koukounari.jpg?itok=gB5FuhhM)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο