Βενιζέλος: Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει από το να πάμε στο Σύνταγμα - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει από το να πάμε στο Σύνταγμα

Βενιζέλος: Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει από το να πάμε στο Σύνταγμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δικαίωμά του στο δημόσιο λόγο και στη δημόσια έκφραση διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ μέσω της επιλογής του να κάνει την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με εκπροσώπους της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ ΑΕΙ/ΤΕΙ, ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στην επιλογή του να μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το κόμμα επέλεξε να κάνει την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Η επιλογή αυτή, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν έγινε με στόχο να επιδειχθεί η δύναμη του κόματος, ούτε και να γίνει μια τηλεοπτική υπερπαραγωγή χολιγουντιανού τύπου. Αντίοθετα, η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της διεκδίκησης του δικαιώματός τους στο δημόσιο λόγο και στη δημόσια έκφραση.

Στο ίδιο πλαίσιο, υποστήριξε ότι η πλατεία Συντάγματος είναι ο συμβολικός τόπος, είναι ο κατ΄ εξοχήν εθνικός δημόσιος χώρος, εκεί που εκφράζεται συμβολικά όχι μόνο ο λαός της Αθήνας, αλλά ο ελληνικός λαός.

«Το Σύνταγμα είναι η πλατεία, αλλά είναι και το Σύνταγμα ο θεσμός», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει τη μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη από το δημόσιο χώρο, από το δημόσιο λόγο», σε αντίθεση με ό,τι, όπως υποστήριξε, έγινε τους προηγούμενους μήνες.

«Είμαστε υπερήφανοι για την παράταξη και είμαστε υπερήφανοι και για την αυτοκριτική μας, γιατί είμαστε οι μόνοι που έχουμε συνείδηση των λαθών και έχουμε και το θάρρος της ανάληψης μιας ευθύνης, η οποία υπερβαίνει το μέτρο που μας αναλογεί, γιατί όλοι οι άλλοι κρύβονται από πίσω μας», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ