Αναστέλλονται οι πτήσεις Βoeing 737 Max και στη Βρετανία -Μετά το αεροπορικό δυστύχημα στην Αιθιοπία - iefimerida.gr

Αναστέλλονται οι πτήσεις Βoeing 737 Max και στη Βρετανία -Μετά το αεροπορικό δυστύχημα στην Αιθιοπία

Boeing 737-Max της Southwest (Φωτογραφία αρχείου: AP/David Koenig)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βρετανική υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας απαγόρευσε «προληπτικά» τις πτήσεις αεροσκαφών Boeing 737 Max στον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία, δεύτερο δυστύχημα με το ίδιο μοντέλο αεροσκάφους τους τελευταίους μήνες.

Ανάλογη απόφαση είχαν πάρει νωρίτερα κι άλλες χώρες, όπως η Μαλαισία, η Σινγκαπούρη, το Ομάν, η Κίνα και η Αυστραλία. Το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ στη Βρετανία μέχρι νεωτέρας.

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση, αλλά δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε επαρκείς πληροφορίες από τον καταγραφέα δεδομένων πτήσεων, εκδώσαμε ως προληπτικό μέτρο οδηγίες να σταματήσουν οι αφίξεις, αναχωρήσεις ή πτήσεις στον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου εμπορικών επιβατικών πτήσεων οποιασδήποτε εταιρείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Βουτιά της μετοχής της Boeing στην προσυνεδριακή διαπραγμάτευση

Μετά τις εξελίξεις αυτές η μετοχή της μεγαλύτερης στον κόσμο κατασκευάστριας αεροσκαφών κατέγραψε βουτιά άνω του 3% στην προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση καθώς εντείνονται οι ανησυχίες μεταξύ των ταξιδιωτών για την ασφάλεια του συγκεκριμένου αεροπλάνου.

Οι αναλυτές της DZ Bank ήταν οι πρώτοι εδώ και σχεδόν δύο χρόνια που έδωσαν αξιολόγηση "sell" για τη μετοχή της εταιρίας, ορίζοντας την τιμή-στόχο στα 333 δολάρια –τη χαμηλότερη στη Wall Street.

Η μετοχή της κινείτο στα 385 δολάρια πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης. Εάν οι σημερινές απώλειες, ύστερα από πτώση 5% χθες, συνεχιστούν κατά την κανονική συνεδρίαση, μέσα σε δύο ημέρες θα έχουν εξανεμιστεί πάνω από 21 δισεκ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ