Τραγωδία στην Αιθιοπία: «Μπλόκο» στις πτήσεις των Boeing 737 MAX βάζει και η Αυστραλία - iefimerida.gr

Τραγωδία στην Αιθιοπία: «Μπλόκο» στις πτήσεις των Boeing 737 MAX βάζει και η Αυστραλία

Ενα 737 MAX 8 της Fiji Airways / Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθηλωμένα στο έδαφος θα παραμείνουν τα Boeing 737 MAX που πραγματοποιούν πτήσεις από και προς την Αυστραλία, με απόφαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Αυστραλίας, ύστερα από την τραγωδία στην Αιθιοπία.

«Πρόκεται για μια προσωρινή αναστολή ενώ αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για την αναθεώρηση των κινδύνων ασφαλείας των συνεχιζόμενων πτήσεων του Boeing 737 MAX προς και από την Αυστραλία» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σέιν Καρμόντι, διευθύνων σύμβουλος του τομέα ασφαλείας της αυστραλιανής ΥΠΑ, η οποία προστίθεται πλέον στον κατάλογο των χωρών και αερομεταφορέων που άσκησαν... «βέτο» στο 737 MAX.

Η απόφαση της Αυστραλίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επηρεάζει μόνο τις εταιρείες Singapore Airlines, Silk Air και Fiji Airways καθώς προς το παρόν καμία αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία δεν διαθέτει αυτό το μοντέλο στον στόλο της.

Ενα 737 MAX της Silk Air / Φωτογραφία: Facebook

«Μπλόκο» και από την ΥΠΑ του Βιετνάμ

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής της υπηρεσίας ασφάλειας πολιτικής αεροπορίας του Βιετνάμ Ντιν Βιέτ Θανγκ δήλωσε ότι οι βιετναμέζικες αεροπορικές εταιρείες δεν θα χρησιμοποιήσουν αυτό το μοντέλο αεροσκάφους της Μπόινγκ.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε μιλώντας στους δημοσιογράφους σχετικά με το δυστύχημα της Ethiopian Airlines. Ο ίδιος είπε ότι η Υπηρεσία αποφάσισε να μην χορηγήσει άδεια πτήσης σε Boeing 737 Max μέχρι να αποσαφηνιστεί η αιτία του δυστυχήματος και μέχρι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας να ανακοινώσει ποιά μέτρα πρόκειται να λάβει.

Και το Μεξικό

Νωρίτερα σήμερα ο μεξικανικός αερομεταφορέας Aeroméxico ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις των έξι αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8 που διαθέτει στον στόλο του ωσότου να λάβει σαφείς πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για τη συντριβή αεροπλάνου της Ethiopian Airlines αυτού του τύπου στην Αιθιοπία προχθές Κυριακή.

Η συντριβή του 737 Max 8 των αιθιοπικών αερογραμμών κοντά στην Αντίς Αμπέμπα, τέσσερις μήνες έπειτα από παρόμοιο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη το ίδιο μοντέλο αεροσκάφους της Lion Air στην Ινδονησία, οδήγησε πολλές κυβερνήσεις και εταιρείες να καθηλώσουν στο έδαφος αυτό το αεροσκάφος μεσαίων αποστάσεων. Οι αρχές της Κίνας, της Ινδονησίας, της Νότιας Κορέας και της Μογγολίας ανακοίνωσαν το μέτρο αυτό, όπως και οι εταιρείες Ethiopian Airlines (Αιθιοπία), Comair (Νότια Αφρική) και Cayman Airways (Νησιά Κέιμαν).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ