Απίστευτη επίδοση στο μήκος: 8,92 μ. ο Ετσεβαρία, με τη βοήθεια του ανέμου -Το 4ο μεγαλύτερο άλμα στην ιστορία - iefimerida.gr

Απίστευτη επίδοση στο μήκος: 8,92 μ. ο Ετσεβαρία, με τη βοήθεια του ανέμου -Το 4ο μεγαλύτερο άλμα στην ιστορία

Ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία/ Φωτογραφία: AP- Matt Dunham
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία φρόντισε να αρχίσει από νωρίς φέτος η συζήτηση για το αν το «σκονισμένο» παγκόσμιο ρεκόρ του μήκους μπορεί να καταρριφθεί.

Ο 20χρονος Κουβανός έκανε ένα απίστευτο άλμα σε αγώνες στην Αβάνα και προσγειώθηκε στα 8,92 μ., με τη βοήθεια του αέρα. Το γεγονός ότι ο άνεμος ήταν ευνοϊκός 3,3 μ./ δ. (πάνω από το όριο του +2 μ./δ.) σημαίνει πως η επίδοσή του δεν θα αναγνωριστεί επίσημα. Παρόλα αυτά, το άλμα του είναι ιστορικό.

Ο Ετσεβαρία προσγειώθηκε πιο μακριά από ό,τι έχει καταφέρει αθλητής του μήκους τα τελευταία 24 χρόνια. Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Το 8,92 μ. που πέτυχε είναι η τέταρτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Ο Μάικ Πάουελ έχει το παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος, χάρη στο 8,95 μ. που είχε πετύχει το 1991. Ο ίδιος είχε προσγειωθεί τόσο στα 8,99 μ. (+4,4 μ./δ.) όσο και στα 8,95 μ. (+3,9 μ./δ.) το 1992 και το 1994 αντίστοιχα, αλλά οι επιδόσεις αυτές δεν «μέτρησαν», καθώς ο άνεμος ήταν πάνω από το όριο ευνοϊκός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιβάν Πεντρόσο είχε προσγειωθεί στα 8,96 μ. το 1995, όμως η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου αμφισβήτησε τον άνεμο που καταγράφηκε στο συγκεκριμένο άλμα (+1,2 μ./δ.) επειδή κάποιος στάθηκε μπροστά στο ανεμόμετρο εκείνη τη στιγμή. Ετσι, η συγκεκριμένη επίδοση επίσημα δεν... υπάρχει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία μήκος στίβος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ