Νεκρός από ανακοπή ο παγκόσμιος πρωταθλητής Αλεξάντερ Ντάλε Οεν - iefimerida.gr

Νεκρός από ανακοπή ο παγκόσμιος πρωταθλητής Αλεξάντερ Ντάλε Οεν

Νεκρός από ανακοπή ο παγκόσμιος πρωταθλητής Αλεξάντερ Ντάλε Οεν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκανε προετοιμασία με την εθνική ομάδα Νορβηγίας στην Αριζόνα των ΗΠΑ όταν οι συναθλητές του τον βρήκαν αναίσθητο στην μπανιέρα του δωματίου του στο προπονητικό καμπ. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο αλλά ήταν πλέον πολύ αργά.

Η ομοσπονδία ανακοίνωσε πως η ομάδα βρίσκεται σε προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης του Ντέμπρετσεν και το απόγευμα της Δευτέρας ο Αλεξάντερ Ντάλε Όεν είχε μόλις ολοκληρώσει μια προπόνηση σε ελαφρούς ρυθμούς και ένα παιχνίδι γκολφ με τους φίλους του.

Ανέβηκε στο δωμάτιό του για να κάνει ένα ντους πριν βρεθεί ξανά με την ομάδα αλλά επειδή αργούσε περισσότερο από ό τι συνήθιζε οι συναθλητές του μπήκαν στο δωμάτιο να δουν μήπως του είχε κάτι συμβεί. Έσπασαν την πόρτα και τον βρήκαν τελικά στο μπάνιο. Το μισό κορμί του ήταν στο πάτωμα και το άλλο μισό μέσα στο νερό. Δεν κατάφεραν να βρουν σφυγμό και αμέσως κάλεσαν τον γιατρό.

Νεκρός από ανακοπή ο παγκόσμιος πρωταθλητής Αλεξάντερ Ντάλε Οεν   | iefimerida.gr 0

«Όλα έγιναν σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, δοκιμάσαμε τα πάντα. Είναι απίστευτα λυπηρό και δύσκολο να το αποδεχτούμε», δήλωσε ο γιατρός της Εθνικής, Ολα Ρόνσεν, ο οποίος είχε προσπαθήσει να επαναφέρει τον άτυχο κολυμβητή με τεχνητή αναπνοή ώσπου να φτάσει το ασθενοφόρο.

Ο αργυρός ολυμπιονίκης του Πεκίνου, Αλεξάντερ Ντάλε Όεν, τον Ιούλιο του 2011 είχε αφιερώσει το χρυσό μετάλλιο (στα 100 μ. πρόσθιο) που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαγκάης στη μνήμη των 77 ανθρώπων τους οποίους δολοφόνησε ο Aντρες Μπέρινγκ Μπρέιβικ στη Νορβηγία ενώ εκείνος αγωνιζόταν.

Νεκρός από ανακοπή ο παγκόσμιος πρωταθλητής Αλεξάντερ Ντάλε Οεν   | iefimerida.gr 1

Ο αιφνίδιος θάνατος του 26χρονου κολυμβητή σόκαρε την παγκόσμια κοινότητα του αθλητισμού που μόλις ένα μήνα πριν θρήνησε τον χαμό τον ποδοσφαιριστή Πιερμάριο Μοροζίνι και του σπουδαίου βολεϊμπολίστα Βίγκορ Μποβολέντα. Και οι δύο είχαν καταρρεύσει στον αγωνιστικό χώρο όπως άλλωστε και ο ποδοσφαιριστής της Μπόλτον, Φαμπρίς Μουάμπα, τη ζωή του οποίου ωστόσο κατάφεραν να σώσουν οι γιατροί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ