Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από το καθεστώς Καντάφι - iefimerida.gr

Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από το καθεστώς Καντάφι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επικεφαλής κατήγορος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, δήλωσε πως έχει αρκετά στοιχεία για να εκδώσει έως πέντε εντάλματα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από το καθεστώς Καντάφι.

Η δήλωση αυτή έγινε λίγο πριν ο κατήγορος Μορένο Ακαμπό ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την σχετική έρευνά του σχετικά με πιθανά εγκλήματα του Λιβυκού καθεστώτος απέναντι στους πολίτες του.

Η έρευνα είχε ζητηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απ’ τον περασμένο Φεβρουάριο όταν και είχε εκδώσει ψηφίσματα για να προστατευθούν οι πολίτες της Λιβύης από τις δυνάμεις του Καντάφι.

«Υπάρχουν στοιχεία για εγκλήματα από τις λιβυκές δυνάμεις ασφαλείας να ανοίγουν πυρ υπέρ διαδηλωτών, όπως και για παράνομες συλλήψεις. Στη Λιβύη είναι παράνομο να αμφισβητήσεις το καθεστώς. Συλλαμβάνουν πολίτες που μιλούν σε δημοσιογράφους και τους βασανίζουν» δήλωσε ο κατήγορος, Μορένο Ακαμπό.

Ο Λίβυος ΥΠΕΞ, Καλίντ Καίμ, απέρριψε τις κατηγορίες λέγοντας πως η έρευνα του Ακαμπό δεν δίνει την πλήρη εικόνα της Λιβύης.

Ο Ακαμπό τόνισε πως γίνεται προσπάθεια για να βρεθούν οι υπεύθυνοι των εγκλημάτων και πως για τον τρόπο με τον οποίο θα εκτελεστούν τα εντάλματα είναι υπεύθυνο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ