Γαρίδες σαγανάκι με σπαράγγια - iefimerida.gr

Γαρίδες σαγανάκι με σπαράγγια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αξιοποιήστε δύο από τα καλύτερα υλικά αυτής της εποχής: γαρίδες και πράσινα σπαράγγια. Μια συνταγή εκπληκτική!

Aκολουθήστε πιστά τα παρακάτω βήματα.

Υλικά

  • 700 γραμμάρια γαρίδες φρέσκες ή γάμπαρες Αμβρακικού
  • 1/2 κιλό σπαράγγια εποχής
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλίτσα μπούκοβο
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • Φρέσκος μαϊντανός ή κόλιαντρο για γαρνίρισμα
Γαρίδες σαγανάκι με σπαράγγια | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Σε βραστό νερό βράστε τα πλυμένα και κομμένα σπαράγγια για 2 λεπτά
  • Περάστε τα από κρύο νερό και σκουπίστε τα
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάλτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο
  • Ρίξτε τα σπαράγγια και ροδίστε τα για 2-3 λεπτά
  • Βγάλτε τα στην άκρη
  • Στο ίδιο τηγάνι βάλτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίστε ελαφρά τις γαρίδες καθαρισμένες, μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι
  • Προσθέστε τα σκόρδα ψιλοκομμένα, ροδίστε ελαφρά για 2 λεπτά
  • Προσθέστε ελάχιστο νεράκι και αφήστε να σιγοβράσουν οι γαρίδες για 2 λεπτά το πολύ
  • Προσθέστε και τα σπαράγγια στο τηγάνι, ρίξτε τον χυμό 1/2 λεμονιού, σιγοβράστε όλα τα υλικά μαζί για 1-2 λεπτά
  • Ετοιμο! Γαρνίρετε με κόλιαντρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
Γαρίδες σαγανάκι με σπαράγγια | iefimerida.gr 1
Γαρίδες σαγανάκι με σπαράγγια | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή γαρίδες σαγανακι σπαράγγια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ