Η Λίστα του Παπαδήμου: Όλα τα σκληρά μέτρα μετά τις εκλογές - iefimerida.gr

Η Λίστα του Παπαδήμου: Όλα τα σκληρά μέτρα μετά τις εκλογές

Η Λίστα του Παπαδήμου: Όλα τα σκληρά μέτρα μετά τις εκλογές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μένουν μόνο πέντε ημέρες για τις εκλογές που θα αναδείξουν νέα κυβέρνηση, όμως ο Λουκάς Παπαδήμος φρόντισε να αφήσει στους διαδόχους του την πλήρη λίστα με τις «εκκρεμότητες». Πρόκειται για μέτρα-φωτιά που προβλέπει το Νέο Μνημόνιο και ουσιαστικά είναι συμφωνημένα και προαποφασισμένα.

Ειδικότερα, στο έγγραφο με τίτλο «Μνημονιακές δράσεις» που φέρνει σήμερα στο φως το protothema.gr, φαίνεται ότι η επόμενη κυβέρνηση, ανεξάρτητα του ποιος είναι πρωθυπουργός, θα αναλάβει ένα πολύ δύσκολο έργο καθώς είναι υποχρεωμένη από το Μνημόνιο να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση βασικών δημοσίων αγαθών και υποδομών (όπως το νερό, το φυσικό αέριο, το λιγνίτη, αλλά και τους δρόμους και τα λιμάνια).

Παράλληλα, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να βάλει το μαχαίρι ξανά στο δημόσιο, προχωρώντας σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και πωλήσεις κερδοφόρων κα μη δημοσίων οργανισμών.

Βέβαιη εμφανίζεται η μείωση 12% στα ειδικά μισθολόγια, οι νέες περικοπές στον χώρο της Υγείας, η κατάργηση των τελευταίων φοροαπαλλαγών, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών (παρότι η ΝΔ έχει εκφράσει αντίθετη γνώμη) και η αύξηση στην τιμή του ρεύματος!

Στο έγγραφο που ετοίμασε το Οικονομικό γραφείο του Λουκά Παπαδήμου (μπορείτε να το δείτε εδώ) κωδικοποιούνται όλες αυτές οι σκληρές εκκρεμότητες, που οι δανειστές μας περιμένουν να υλοποιηθούν άμεσα, ώστε να παραδοθούν στους υπουργούς της επόμενης κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέτρα που απαριθμεί το έγγραφο Παπαδήμου αφορούν μόνο τις υποχρεώσεις από το Μνημόνιο 2. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν και όσες αλλαγές έχουν δρομολογηθεί ήδη, όπως η ανακεφαλαίωση των τραπεζών, η απελευθέρωση επαγγελμάτων κοκ...

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το έγγραφο με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της νέας κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ