Βενιζέλος: «Η παραμονή της χώρας στο ευρώ δεν είναι σίγουρη» - iefimerida.gr

Βενιζέλος: «Η παραμονή της χώρας στο ευρώ δεν είναι σίγουρη»

Guardian
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος προειδοποίησε ότι η παραμονή μας στο ευρώ δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian ο κ. Βενιζέλος εστίασε στην ανάγκη να αλλάξει η μονόπλευρη συντηρητική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της κρίσης και εξέφρασε την ευχή νικητής στις γαλλικές εκλογές να είναι ο Φρανσουά Ολάντ.

Αναφορικά με την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην παρασυρθούν από τις σειρήνες του φασισμού και να στηρίξουν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ.

«Υπάρχουν κάποιες παρανοήσεις που με ανησυχούν. Μια από αυτές είναι ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε το ευρώ ότι κι αν συμβεί. Η Ευρώπη και η Ευρωζώνη δεν έχουν λόγο να μας θέσουν εκτός. Αλλά υπάρχει ένα σύστημα που αποτελείται από πολλές χώρες, κόμματα και κυβερνήσεις και μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με γεγονότα που να είναι ανεξέλεγκτα», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως θα είναι λάθος οπαδοί του νεο-ναζισμού να βρεθούν στην Βουλή των Ελλήνων και «είναι κρίμα άνθρωποι πικραμένοι και απελπισμένοι, που έχουν χάσει τη δουλειά τους ή είναι άνεργοι, να παρασύρονται από τέτοιες πολιτικές προτάσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ