Γεννηματά από το Μάτι: Να παραιτηθεί η Δούρου -Εδειξε ότι δεν είναι ικανή να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της [εικόνες] - iefimerida.gr

Γεννηματά από το Μάτι: Να παραιτηθεί η Δούρου -Εδειξε ότι δεν είναι ικανή να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της [εικόνες]

Η Φώφη Γεννηματά κατά την επίσκεψή της στο Μάτι -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραίτηση της Ρένας Δούρου από την περιφέρεια Αττικής, ζήτησε η Φώφη Γεννηματά κατά την σημερινή περιοδεία της στο Μάτι οκτώ μήνες μετά την φονική πυρκαγιά που κόστισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους.

«Ύστερα από τις σημερινές διώξεις η κα Δούρου οφείλει να παραιτηθεί. Εμείς δεν καταδικάζουμε κανέναν, αλλά έχει πολύ σημαντικά καθήκοντα, στα οποία απέδειξε ότι δεν είναι ικανή να ανταποκριθεί» επεσήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Τόνισε μάλιστα ότι η παραίτηση Δούρου «είναι στοιχειώδης ευθιξία απέναντι στη μνήμη των εκατό ανθρώπων, που έχασαν τη ζωή τους, να αναλάβει τις ευθύνες της επιτέλους. Ευθύνες, που τόσο η ίδια, όσο και ο κύριος Τσίπρας και η κυβέρνησή του προσπάθησαν με τόση αναλγησία να αποποιηθούν».

Η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι επισκέφθηκε το Μάτι, κάτι που είχε προγραμματίσει εδώ και πολύ καιρό «γιατί θέλουμε να σταθούμε στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν μείνει πίσω, προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους και να κλείσουν τις πληγές τους».

Αφού ενημερώθηκε από τους κατοίκους σημείωσε πως «τα προβλήματα είναι πολλά. Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση προχωρούν όλα. Και όπως είχαμε δεσμευτεί δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί ο αγώνας των ανθρώπων αυτών. Έχουν δικαίωμα να έχουν την πολιτεία στο πλευρό τους».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ φτάνει στο Μάτι - -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Η Φώφη Γεννηματά συνομιλεί με φορείς και κατοίκους στο Μάτι  -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Εύη Χριστοφιλοπούλου (αριστερά), Φώφη Γεννηματά (κέντρο) και Γιάννης Μανιάτης (δεξιά)- -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Γεννηματά από το Μάτι: Να παραιτηθεί η Δούρου -Εδειξε ότι δεν είναι ικανή να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Δούρου: Και η Γεννηματά ήταν υπερνομάρχης Αττικής

Απαντώντας στη Φώφη Γεννηματά, η Περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε: «Θέλω να πω ότι δεν ξεχνάμε όλοι ότι η κυρία Γεννηματά έχει υπάρξει Υπερνομάρχης όταν οι Νομαρχίες και η Υπερνομαρχία είχαν τις αρμοδιότητες της Πολεοδομίας. Δηλαδή όταν στήνονταν οι παγίδες θανάτου. Και, αν μου επιτρέψετε, ως γυναίκα προς γυναίκα, ως μια γυναίκα που βρίσκεται στον πολιτικό στίβο κόρη αστυνομικού και νοικοκυράς, ας σιωπήσει μια γυναίκα που βρίσκεται στον πολιτικό στίβο λόγω του βαριού ονόματος του πατέρα της».

ΚΙΝΑΛ: Ας σταματήσει να γελοιοποιείται

«Ελπίζουμε οι δικηγόροι που θα αναλάβουν την κατηγορούμενη για τον θάνατο 100 ανθρώπων κα Δούρου να την ενημερώσουν ότι η Ανατολική και Δυτική Αττική δεν ανήκαν στην πρώην Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς.

Ίσως έτσι σταματήσει να εκτίθεται και να γελοιοποιείται. Αφού δεν εχει την ευθιξία να αναλάβει τις ευθύνες της και να αναμείνει την κρίση της Δικαιοσύνης παραιτούμενη, ας σιωπήσει» ανταπάντησε σε σχόλιό του το ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ