Η Μόσχα επαινεί τον Μαδούρο που δεν συνέλαβε τον Γκουαϊδό: Ενήργησε σοφά - iefimerida.gr

Η Μόσχα επαινεί τον Μαδούρο που δεν συνέλαβε τον Γκουαϊδό: Ενήργησε σοφά

Ο Χουάν Γκουαϊδό/ Φωτογραφία: AP- Fernando Llano
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μόσχα επικρότησε την απόφαση του Νικολάς Μαδούρο να μην συλληφθεί ο Χουάν Γκουαϊδό, μετά την επιστροφή του στη Βενεζουέλα.

Η κυβέρνηση της χώρας ενήργησε σοφά και απέφυγε τις προκλήσεις, ήταν το σχόλιο της Μόσχας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ΕΕ και ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει αυστηρά τον Μαδούρο να μην προχωρήσει σε καμία κίνηση κατά του Γκουαϊδό, μετά την επιστροφή του αυτοανακηρυχθέντα μεταβατικού προέδρου από την περιοδεία του στη Λατινική Αμερική.

«Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ενήργησε σοφά. Απέφυγε τις προκλήσεις, στις οποίες την παρότρυναν επίμονα. Νομίζω ότι αυτό δείχνει τις διαθέσεις της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο για ειρηνική διευθέτηση, χωρίς κατακλυσμούς στο εσωτερικό», δήλωσε ο Αλεξάντρ Σετίνιν, επικεφαλής στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για ζητήματα που αφορούν τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. «Ομως αναμφίβολα η απόφαση ως προς το πώς θα ενεργήσει, βρίσκεται πλήρως στην αρμοδιότητα της νόμιμης κυβέρνησης της Βενεζουέλας», συμπλήρωσε ο Ρώσος αξιωματούχος, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας είχε απαγορεύσει στον Γκουαϊδό να φύγει από τη χώρα. Εκείνος όμως αποφάσισε να πάει αρχικά στην Κολομβία και στη συνέχεια στη Βραζιλία, την Παραγουάη, την Αργεντινή και τον Ισημερινό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ