SEAT el-Born: Με αυτονομία έως 420 χιλιόμετρα - iefimerida.gr

SEAT el-Born: Με αυτονομία έως 420 χιλιόμετρα

To SEAT el-Born
Κώστας Φούζας

Η αυτοκίνηση μπαίνει στους ρυθμούς της ηλεκτροκίνησης και η SEAT μας παρουσιάζει την πρότασή της στον συγκεκριμένο τομέα.

Το πρωτότυπο el-Born κάνει πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης και αποτελεί το “case study” της SEAT όσον αφορά τα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Bασίζεται στην πλατφόρμα MEB του VW Group και αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2020 στο εργοστάσιο Zwickau στη Γερμανία (η ονομασία του προέρχεται από μια γειτονιά της Βαρκελώνης). Στον αισθητικό τομέα το concept των Ισπανών υιοθετεί μια αρκετά ενδιαφέρουσα νόρμα με σπορ και δυναμικές γραμμές, κάτι που θα δούμε στα μελλοντικά μοντέλα της φίρμας.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του el-Born αφορά το κινητήριο σύνολό του. Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 204 άλογα, διαθέτει μπαταρία 62 kWh και η αυτονομία κίνησης με μια φόρτιση μπορεί να φτάσει τα 420 χιλιόμετρα βάση του κύκλου μέτρησης WLTP. Σημειώστε, επίσης, πως σε δίκτυο ταχυφόρτισης η μπαταρία μπορεί να γεμίσει σε ποσοστό 80% μέσα σε 47 λεπτά! Ακόμη δεν είναι γνωστά όλα τα στοιχεία επιδόσεων του πρωτότυπου, παρά μόνο η επιτάχυνση 0-100 km/h που ολοκληρώνεται σε 7,5 δευτερόλεπτα.

Απόλυτα συμβατό με τα νέα δεδομένα της εποχής, το SEAT el-Born εξοπλίζεται με αυτόνομο σύστημα οδήγησης “Level 2”, πολλές τεχνολογίες συνδεσιμότητας και μια έξυπνη εφαρμογή για τη διαχείριση της θερμότητας. Έτσι, η αντλία θερμότητας του οχήματος μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ηλεκτρικής θέρμανσης, εξοικονομώντας έως και 60km αυτονομία - χρήσιμη σε χώρες όπου οι θερμοκρασίες μπορούν να πέσουν και οι επιβάτες πρέπει να χρησιμοποιήσουν εντατικά το σύστημα θέρμανσης.

Περισσότερα στοιχεία για το el-Born θα έχουμε μέσα στους επόμενους μήνες.

SEAT el-Born: Με αυτονομία έως 420 χιλιόμετρα  | iefimerida.gr 0
SEAT el-Born: Με αυτονομία έως 420 χιλιόμετρα  | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ SEAT el-Born
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ