Handelsblatt: Οι προσδοκίες για αλλαγή κυβέρνησης βελτιώνουν το κλίμα στην ελληνική οικονομία - iefimerida.gr

Handelsblatt: Οι προσδοκίες για αλλαγή κυβέρνησης βελτιώνουν το κλίμα στην ελληνική οικονομία

Η πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ράλι μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών. Το κλίμα βελτιώνεται. Και λόγω της πιθανότητας αλλαγής κυβέρνησης εντός του 2019.

Στις δημοσκοπήσεις προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ και ο «επόμενος» πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται φορολογική μεταρρύθμιση που θα τονώσει τη ζήτηση, θα ανακουφίσει τις επιχειρήσεις και θα προσελκύσει επενδυτές.

Οι χρηματιστές στην Αθήνα πιστεύουν ότι το κλίμα μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω. Εξάλλου η Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες. Αλλά και η αναμενόμενη εντός της εβδομάδας έκδοση δεκαετούς ομολόγου αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην χρηματιστηριακή αγορά. Υπάρχουν ωστόσο και κίνδυνοι. Μετά τα πρόσφατα κέρδη δεν αποκλείεται μια τεχνική διόρθωση. Ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν δομικοί αλλά και πολιτικοί κίνδυνοι. Αθετήσεις δανειακών υποχρεώσεων επιβαρύνουν τη ρευστότητα των τραπεζών αλλά και τον τομέα των επενδύσεων.

Στο μεταξύ, παραμένει ανοιχτό το ερώτημα εάν οι εκλογές καταλήξουν σε καθαρή πλειοψηφία –ή τελικά σε χρονοβόρες συζητήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού που ίσως παραλύσουν τη χώρα. Γι’ αυτό και οι ελληνικές μετοχές προορίζονται για επενδυτές που έχουν επίγνωση των κινδύνων.

Handelsblatt: Οι προσδοκίες για αλλαγή κυβέρνησης βελτιώνουν το κλίμα στην ελληνική οικονομία | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Handelsblatt ΝΔ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ