Ντόρα: Ναι, σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, υπό όρους - iefimerida.gr

Ντόρα: Ναι, σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, υπό όρους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κανείς δεν ξέφυγε από τα πυρά της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία χαρακτήρισε για άλλη μια φορά «καταστροφή» τόσο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και τον πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά. Βολές εξαπέλυσε και εναντίον των κομμάτων της Αριστεράς, αλλά και της άκρα δεξιάς.

Κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε, η κυρία Μπακογιάννη ζήτησε τη θετική ψήφο των πολιτών, καθώς όπως χαρακστηριστκά ανέφερε, η Δημοκρατικη Συμμαχία είναι το κόμμα «σταθερότητας - αντίβαρο λογικής στον ακραίο λαϊκισμό».

«Ψηφίζοντας Δημοκρατική Συμμαχία, στέλνεις μήνυμα στους δύο αδιόρθωτους του συστήματος, χωρίς να παίζεις με το μέλλον της χώρας μας και γνωρίζοντας παράλληλα ότι η ψήφος σου πιάνει τόπο», δήλωσε και σημείωσε πως το κόμμα της αποτελεί δύναμη σταθερότητας, προσθέτει δυνάμεις στο μέτωπο του ευρώ και της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και λειτουργεί ως αντίβαρο λογικής σε «έναν αυξανόμενο, παράλογο και ακραίο λαϊκισμό».

Η κ. Μπακογιάννη ήταν ιδιαίτερα επικριτική για όλα τα άλλα κόμματα. Χαρακτήρισε αδιόρθωτους τους κ.Βενιζέλο και κ. Σαμαρά. ενώ κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι κλείνει λιμάνια και ξενοδοχεία. Για τον Πάνο Καμμένο είχε να πει ότι «την ώρα που διαπραγματευόμαστε χρήματα ζητά κατάργηση του χρέους».

«Κλείνει το μάτι στη βία», είπε αναφερόμενη στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τη «ναζιστική», όπως τη χαρακτήρισε Χρυσή Αυγή, είπε ότι τη χρησιμοποιεί ανοικτά.

Για τον ΛΑΟΣ ανέφερε ότι διολίσθησε «πίσω στον αγαπημένο του λαϊκισμό», ενώ για τον Φώτη Κουβέλη είπε πως «περιμένει να τον ψηφίσουν, παραμένοντας απολύτως σιωπηλός για να μην ενοχλεί κανέναν».

Την πιο σκληρή γλώσσα, όμως, η κ. Μπακογιάννη χρησιμοποίησε για τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον ως την πιο οπισθοδρομική πολιτική δύναμη, επικρίνοντας και τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι αν πάρει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, δεν θα την επιστρέψει.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο συμμετοχής της μετεκλογικά, σε ένα κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας. «Προτάσσω την ουσία της πολιτικής και όχι τα πρόσωπα», είπε.

«Ας συμφωνήσουμε στο περιεχόμενο της πολιτικής και τα πρόσωπα δεν παίζουν ρόλο», είπε συγκεκριμένα, ενώ σε άλλη ερώτηση ανέφερε πως θα υπάρξει δυνατότητα να δούμε ποιας μορφής κυβέρνηση μπορεί να σχηματιστεί και με ποιον πρωθυπουργό και πρόσθεσε πως καλά κάνουν οι Έλληνες και δεν θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας.

Οσο για τη Δημοκρατική Συμμαχία, ξεκαθάρισε πως δεν περιμένουν εκπλήξεις τη Δευτέρα το πρωί όσους την ψηφίσουν και πως θα μετέχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας βάσει συγκεκριμένων προγραμματικών δεσμεύσεων, βάζοντας όρους.

Οσο για το πρόσωπο του πρωθυπουργού είπε ότι θα το αποφασίσει ο λαός, ενώ αναφερόμενη στην πρόταση του ΛΑΟΣ να αναλάβει πρωθυπουργικά καθήκοντα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανέφερε ότι της είναι δύσκολο να παρακολουθεί τις αλλαγές του κ. Καρατζαφέρη.

Επίσης, η Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ των αποκρατικοποιήσεων όλων των επιχειρήσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και των αποχωρήσεων στο δημόσιο με αξιολόγηση, δίνοντας στη Δημοκρατική Συμμαχία τον τίτλο του εκπροσώπου των απολυμένων ιδιωτικών υπαλλήλων και των ιδιωτικών επιχειρήσεων που, όπως είπε, σήμερα βάλλονται πανταχόθεν.

«Κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα του κράτους πρέπει να περάσει στον ιδιωτικό τομέα και όλοι οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα έτσι θα περάσουν στον ιδιωτικό τομέα», είπε συγκεκριμένα, χωρίς να εξαιρέσει τον ΟΠΑΠ, για τον οποίο είπε ότι «κάποιοι θέλουν να συνεχίσουν κομματικά παιχνίδια».

Επιπλέον τάχθηκε υπέρ της φορολόγησης και της εκκλησιαστικής περιουσίας, ενώ αφού σημείωσε πως κατανοεί την απόγνωση των πολιτών λόγω της κρίσης, θεώρησε εφικτό τον στόχο να την ξεπεράσουμε, αλλά παραμένοντας μέσα στην Ευρώπη.

Για το προσωπικό της πολιτικό μέλλον και το ενδεχόμενο επιστροφής της στη ΝΔ προκειμένου, ακόμα και υποθετικά, να διεκδικήσει την ηγεσία της, είπε ότι «η Δημοκρατική Συμμαχία είναι εδώ για να μείνει» και δήλωσε τη βεβαιότητά της ότι θα μπει στη Βουλή και μάλιστα με τις περισσότερες πιθανότητες από όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις.

Σχετικά με τις γαλλικές εκλογές είπε ότι πιθανή εκλογή του κ. Ολάντ θα δημιουργήσει καινούργιες συζητήσεις στην Ελλάδα και σίγουρα μέχρι τέλος του χρόνου θα καταλήξουμε σε ευρωομόλογο, επισημαίνοντας όμως ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταργηθεί η δημοσιονομική πειθαρχία για τις χώρες της ευρωζώνης.

Επιπρόσθετα, για τις δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου είπε ότι οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν υπογράψει όρους που πρέπει να τηρηθούν, αλλά υπάρχει δυνατότητα να συζητήσουμε για ορισμένους τομείς, όπως η μείωση της φορολογίας και το ζητούμενο είναι να ξανακερδίσουμε τη χαμένη μας αξιοπιστία.

Τέλος για τη λαθρομετανάστευση, η κ. Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας κέντρων υποδοχής στην Τουρκία, ζήτησε από την Ευρώπη να στηρίξει την Ελλάδα με ουσιαστική παρουσία τής Frontex στα 120 χλμ ευρωπαϊκών συνόρων και απέδωσε ευθύνες στο πολιτικό σύστημα για την έξαρση φαινομένων ακροδεξιάς, κατονομάζοντας τη Χρυσή Αυγή.

«Αυτός ο λαός δεν μπορεί να συμβιβαστεί με αντιλήψεις ακραίου φασισμού, ναζιστικών χαιρετισμών και ανθρώπων που επιχειρούν δια της βίας να περάσουν τις θέσεις τους», είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ