Μηχανική βλάβη ή ανθρώπινο λάθος έριξαν το Airbus στον Ατλαντικό; - iefimerida.gr

Μηχανική βλάβη ή ανθρώπινο λάθος έριξαν το Airbus στον Ατλαντικό;

Airbus
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την 1η Ιουλίου 2009, το αεροσκάφος της Air France που εκτελούσε τη διαδρομή Ρίο ντε Τζανέιρο-Παρίσι χάθηκε μυστηριωδώς από τα ραντάρ και κατέπεσε στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Οι συνθήκες του δυστυχήματος παραμένουν ανεξιχνίαστες καθώς το αεροσκάφος ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Η βασική εικασία ήταν ότι η καταιγίδα στην οποία βρέθηκε το αεροσκάφος πιθανό να προκάλεσε προβλήματα στα μηχανήματα.

Ωστόσο, η βρετανική εφημερίδα Telegraph σε σημερινό της δημοσίευμα αναφέρεται στις συζητήσεις των πιλότων με τον πύργο ελέγχου και αναφέρει το δυστύχημα πιθανόν να οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Σύμφωνα με τα μαύρα κουτιά, ο κυβερνήτης μόλις αντελήφθη τη μηχανική βλάβη άρχισε δίνει ύψος στο αεροσκάφος, σε πλήρη αντίθεση με τις οδηγίες που έπαιρνε, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να χάνει ταχύτητα αντί να αυξάνει.

Όλα αυτά ένα μήνα πριν την ανακοίνωση του τελικού πορίσματος για την αεροπορική τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 216 επιβάτες καθώς και το 12μελές πλήρωμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ