Audi: Αυξάνει την γκάμα των plug in υβριδικών μοντέλων της - iefimerida.gr

Audi: Αυξάνει την γκάμα των plug in υβριδικών μοντέλων της

Audi: Αυξάνει την γκάμα των plug in υβριδικών μοντέλων της
Κώστας Φούζας

Τα Audi Q5, A6, A7 & A8 αποκτούν υβριδική plug in έκδοση βελτιστοποιώντας τις επιδόσεις τους σε ρύπους και κατανάλωση.

Το Α8 L 60 TFSI e Quattro, όπως το ονομάζει η Audi, διαθέτει ένα 3λιτρο V6 μοτέρ βενζίνης ο οποίος συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίες 14,1 kWh. H συνολική του απόδοση αγγίζει τα 450 άλογα & 71,2 kgm ροπής, ενώ η αυτονομία με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να φτάσει τα 40 χιλιόμετρα. Στην περίπτωση των Q5 50 TFSI e comfort, A6 TFSI 50 e comfort & A7 50 TFSI e comfort, ο συνδυασμός βενζινοκινητήρα-ηλεκτροκινητήρα θα είναι ο ίδιος, με την ισχύ να περιορίζεται στα 300 άλογα & 45,9 kgm ροπής. Για τα συγκεκριμένα 3 μοντέλα, διαθέσιμη να είναι ακόμη μια έκδοση, η e trim, με απόδοση στους 368 ίππους. Σε όλες τις περιπτώσεις, η αυτονομία με ηλεκτρισμό θα βρίσκεται και πάλι στα 40 χιλιόμετρα.

Όλες οι plug-in hybrid εκδόσεις των Q5, A6, A7 και A8 προσφέρουν τρία διαφορετικά οδηγικά set-up (EV, Auto και Hold). Στην πρώτη, το αυτοκίνητο κινείται αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, στην Auto και ανάλογα τις συνθήκες χρησιμοποιούνται και οι δύο (θερμικός και ηλεκτρικός) και στην Hold εξασφαλίζεται η καλύτερη φόρτιση της μπαταρίας. Επίσης, οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων μοντέλων θα μπορούν να χρησιμοποιούν το δίκτυο γρήγορης φόρτισης e-tron Charging, που ήδη λειτουργεί σε 18 συνολικά χώρες της Ευρώπης.

Audi: Αυξάνει την γκάμα των plug in υβριδικών μοντέλων της  | iefimerida.gr 0
Audi: Αυξάνει την γκάμα των plug in υβριδικών μοντέλων της  | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Audi
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ