Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+ με 435 ίππους - iefimerida.gr

Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+ με 435 ίππους

Η Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+ με 435 ίππους
Κώστας Φούζας

H νέα γενιά της θηριώδους GLE εντάσσει στην γκάμα της μια νέα ισχυρή έκδοση. Η Μercedes-AMG GLE 53 4Matic+ αποδίδει 435 άλογα!

H νέα GLE αποκαλύφθηκε πριν λίγους μήνες και σήμερα η γερμανική φίρμα παρουσιάζει την κορυφαία έκδοσή της. Όπως μπορούμε να δούμε και στις σχετικές φωτογραφίες, το σύνολο που επιμελήθηκε το σπορ παράρτημα της εταιρείας, η Mercedes-AMG, είναι αν μη τι άλλο επιβλητικό. Αισθητικά η συγκεκριμένη έκδοση ξεχωρίζει λόγω της ανασχεδιασμένης εμπρός γρίλιας «Panamericana», τις διπλές πίσω απολήξεις, αλλά και τις νέες ζάντες (από 20 έως 22 ίντσες). Παράλληλα, στο εσωτερικό κυριαρχούν οι δερμάτινες επενδύσεις, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX, τα σπορ καθίσματα και οι αλουμινένιες λεπτομέρειες.

Τα πιο ενδιαφέροντα, όμως, νέα που αφορούν τη Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+ βρίσκονται κάτω από το καπό. Εδώ συναντούμε τον 3λιτρο εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα της εταιρείας, ο οποίος με τη βοήθεια διπλών υπερτροφοδοτών και μίας ηλεκτρικής γεννήτριας EQ Boost, αποδίδει 435 PS και ροπή 53,0 kgm. Η παραπάνω ισχύς μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς χάρη στην τετρακίνηση 4Matic+, που διαθέτει και torque vectoring, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου εννέα σχέσεων 9G-Tronic. Όσον αφορά τις επιδόσεις, το 0-100 km/h επιτυγχάνεται σε 5,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. H AMG GLE 53 διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό της αερανάρτηση καθώς και ενεργές αντιστρεπτικές, ενώ υπάρχουν και επτά συνολικά διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, μεταξύ των οποίων τα Comfort, Sport, Sport+, Trail και Sand.

Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+ με 435 ίππους | iefimerida.gr 0
Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+ με 435 ίππους | iefimerida.gr 1
Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+ με 435 ίππους | iefimerida.gr 2
Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+ με 435 ίππους | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Mercedes-AMG GLE
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ