Volvo XC90: Αισθητική αναβάθμιση & με υβριδική έκδοση - iefimerida.gr

Volvo XC90: Αισθητική αναβάθμιση & με υβριδική έκδοση

Volvo XC90: Αισθητική αναβάθμιση & με υβριδική έκδοση
Κώστας Φούζας

Η Volvo παρουσιάζει την ανανεωμένη εκδοχή του μεγάλου της SUV. Για πρώτη φορά η γκάμα του XC90 εφοδιάζεται με μια νέα σειρά υβριδικών κινητήρων.

Με το ανανεωμένο XC90 η σουηδική φίρμα προχωρά ακόμη ένα βήμα προς την ηλεκτροκίνηση καθώς ενσωματώνει μία σειρά νέων και αναβαθμισμένων επιλογών στα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, που θα εφοδιάσουν ολόκληρη την γκάμα των μοντέλων της. Τα νέα, ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης (MHEV) συνδυάζουν την τεχνολογία ανάκτησης της κινητικής ενέργειας κατά το φρενάρισμα με τους υπάρχοντες κινητήρες εσωτερικής καύσης, για να δημιουργήσουν μια νέα ηλεκτροκίνητη σειρά που φέρει τον κωδικό “Β”. Τα νέα μηχανικά σύνολα προσφέρουν έως και 15% εξοικονόμηση καυσίμου και μειωμένους ρύπους σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, σύμφωνα με τα όσο υποστηρίζει η εταιρεία. Παράλληλα, η Volvo αναβάθμισε το Plug-in υβριδικό σύστημα Τ8 Twin Engine.

Στη μεγαλύτερη πλατφόρμα SPA (Scalable Product Architecture), η αναβαθμισμένη Plug-in υβριδική μονάδα Τ8 Twin Engine διαθέτει μια νέα μπαταρία, προηγμένο σύστημα φόρτισης και αποδίδει πλέον 420 ίππους. Η αυτονομία του συστήματος Τ8 Twin Engine για κίνηση αμιγώς με τον ηλεκτροκινητήρα έχει αυξηθεί κατά περίπου 15%. Η ίδια μονάδα διατίθεται σε όλη την γκάμα των Σειρών 90 και 60. Το ήπιο υβριδικό σύστημα της Volvo θα συνδυάζεται τόσο με τις εκδόσεις βενζίνης όσο και με αυτές που εφοδιάζονται με κινητήρα diesel.

Εκτός των παραπάνω μηχανικών αλλαγών, το ανανεωμένο XC90 αποκτά νέα εμπρόσθια μάσκα, διαφορετική παλέτα εξωτερικών χρωμάτων και περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης. Ταυτόχρονα η Volvo κάνει λόγο και για αλλαγές που αφορούν τις εσωτερικές επενδύσεις.

Η παραγωγή του ανανεωμένου XC90 θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάιο.

Volvo XC90: Αισθητική αναβάθμιση & με υβριδική έκδοση | iefimerida.gr 0
Volvo XC90: Αισθητική αναβάθμιση & με υβριδική έκδοση | iefimerida.gr 1
Volvo XC90: Αισθητική αναβάθμιση & με υβριδική έκδοση | iefimerida.gr 2
Volvo XC90: Αισθητική αναβάθμιση & με υβριδική έκδοση | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Volvo XC90 υβριδική έκδοση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ