Γκουαϊδό: Θα επιστρέψω στο Καράκας, παρά τον κίνδυνο σύλληψης -Ενας εξόριστος πρόεδρος δεν εξυπηρετεί κανέναν - iefimerida.gr

Γκουαϊδό: Θα επιστρέψω στο Καράκας, παρά τον κίνδυνο σύλληψης -Ενας εξόριστος πρόεδρος δεν εξυπηρετεί κανέναν

Ο Χουάν Γκουαϊδό/ Φωτογραφία: AP- Fernando Vergara
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Χουάν Γκουαϊδό δήλωσε ότι θα επιστρέψει στη Βενεζουέλα, από την Κολομβία, παρότι υπάρχει ο κίνδυνος να συλληφθεί, επειδή παραβίασε τη δικαστική απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

«Ενας κρατούμενος δεν εξυπηρετεί κανέναν, ένας εξόριστος πρόεδρος επίσης. Βρισκόμαστε σε μια πρωτοφανή κατάσταση (...) Το αξίωμά μου και το καθήκον μου είναι να βρίσκομαι στο Καράκας, παρά τους κινδύνους», είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ ο αυτοανακηρυχθέντας μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Ο Γκουαϊδό πέρασε τα σύνορα την Παρασκευή, προκειμένου να συντονίσει από την Κουκουτά την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα. Τη Δευτέρα πήγε στην Μπογκοτά, προκειμένου να μετάσχει στη συνεδρίαση της Ομάδας της Λίμας, με αντικείμενο τη λήψη μέτρων για να πέσει το καθεστώς Μαδούρο.

Παρότι δεσμεύτηκε ότι θα εντείνει τις πιέσεις για να αναγκάσει τον Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία, ο Γκουαϊδό απέκλεισε τη χρήση βίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ